Pracujete na zmeny? Pomocou tejto aplikácie v tom budete mať väčší prehľad

shift-work-1 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Mnoho zamestancov pracuje na základe systému zmien. Viaceré firmy vyžadujú stálu prítomnosť pracovníkov na obsluhu náročných strojov či dodržiavanie presne stanovenej pracovnej doby vo výrobe.

Zamestnaným sa následne plat odvíja od odpracovaných hodín. Víkendy a nočné zmeny spravidla prinášajú vyšší príjem. Pre tých, ktorí chcú mať prehľad o svojich zmenách a následných zárobkoch, je tu aplikácia Shift Work Calendar Planner pre zariadenia Android alebo iOS.

Rýchle zoznámenie s prehľadným prostredím

Prvé spustenie aplikácie Shift Work sprevádza krátka prehliadka dostupných funkcií, ktoré do svojho diela zakomponovali vývojári. Potom prichádza používateľ do prostredia aplikácie zloženého zo štyroch stránok.

Foto: Martin Minka

Celé prostredie aplikácie je spracované v súlade s modernými požiadavkami na vzhľad i funkcionalitu. Nečakajú vás žiadne nepríjemné záseky ani iné zlyhania a všetky komponenty si dobre rozumejú so zariadením používateľa.

Dominantný kalendár a jeho možnosti

Úvodnú obrazovku z veľkej časti okupuje kalendár s prehľadom dní aktuálneho mesiaca. V hornej časti sa vedľa nadpisu nachádza symbol plus, cez ktorý sa používateľ dostáva k možnosti pridať zmeny do kalendára. Konkrétnej forme a úprave zmien je venovaný odsek nižšie.

Foto: Martin Minka

Veľkou výhodou pre ľudí s viacerými zamestnaniami je možnosť pridať osobitný kalendár pre každé z nich. Každý kalendár môže mať vlastné nastavenia. Vývojári hovoria aj o možnosti týmto spôsobom sledovať zmeny svojich kolegov.

Zoznam zmien a ich prispôsobenie

Osobitná stránka aplikácie sa venuje zmenám a ich úprave. Či už pracujete výlučne od šiestej rána do druhej poobede, máte možnosť víkendovej dvanásťhodinovky, alebo počas týždňa vystriedate tri rôzne časové okná, všetko môžete jednoducho sledovať cez Shift Work Calendar Planner.

Foto: Martin Minka

Niektoré formáty zmien sú prednastavené aplikáciou, avšak nechýba možnosť pridania vlastného formátu. Nutné je zvoliť názov pre daný druh zmeny, ďalej časové rozpätie počas dňa, hodinovú mzdu, ako aj počet platených hodín. Personalizácia je doplnená vlastnou farbou a ikonkou pre zmenu.

Štatistiky a nastavenia aplikácie

Pre používateľov aplikácie je na osobitnej stránke pripravená analýza vašej práce zobrazená v jednoduchých grafoch. Sledovať pomocou nich môžete zárobky počas mesiaca, počet odpracovaných zmien alebo odpracovaných hodín.

Nastavenia Shift Work Calendar Planner ponúkajú okrem zálohovania dát aj jednoduchú voľbu peňažnej meny či nastavenie tmavého režimu a dominantnej farby prostredia.

Shift Work Calendar Planner: Spoľahlivý pomocník pre mnohých ťažko pracujúcich

Aplikácia Shift Work Calendar Planner nie je jediná svojho druhu, napriek tomu vyniká príjemným dizajnovým vyhotovením a širokou paletou užitočných funkcií. Ponúka dostatok priestoru pre všetkých zamestnancov pracujúcich na zmeny, hoci aj v niekoľkých zamestnaniach. Z aplikácie sa tak jednoducho stáva dobrá voľba pre mnohých pracovníkov.

Foto: Martin Minka

Ďalšie články