Ak by som zostal na prístrojoch, odpoj ma. Alain Delon požiadal syna o asistenciu pri sklonku života

Pohrebná omša za zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda Francúzsky herec Alain Delon so synom Anthonym prichádzajú do chrámu Saint-Germain-des-Prés na pohrebnú omšu za zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda. Foto: TASR/AP

Známy herec Alain Delon stráca chuť do života. Po smrti ženy a mozgovej príhode sa pripravuje na najhoršie. Syna požiadal o pomoc, keď bude na smrteľnej posteli.

Francúzska herecká hviezda zažíva ťažké chvíle. Alain Delon má 86 rokov a prichádza o chuť do života. Trápia ho zdravotné problémy a prichádza o najbližších.

Pred troma rokmi ho potrápila mozgová príhoda. Strávil niekoľko týždňov v nemocnici a museli ho operovať. „Starnutie je hrozné. Strácaš rozum, zrak. Keď vstaneš, bolia ťa členky. Nie je vôbec vtipné,“ povedal vtedy herec.

Vlani zas prišiel o dvoch blízkych. V januári mu na rakovinu pankreasu zomrela bývalá žena Nathalie, s ktorou má syna Anthonyho. V septembri zas vo veku 88 rokov svet opustil jeho herecký kolega a rovesník, svetoznámy Jean-Paul Belmondo.

„Skúsim vydržať, aby som o päť hodín neurobil to isté. Viete, nebolo by zlé, keby sme odišli naraz,“ povedal Delon po smrti priateľa a kolegu. Spájalo ich silné puto, hoci nie vždy boli zadobre. Belmondo zomrel pokojnou smrťou v domácom prostredí.

https://twitter.com/CNEWS/status/1434911975142735881

Delon najnovšie požiadal syna, aby ho nenechal v kóme umierať v nemocnici. „Tony, ak sa mi raz niečo stane a zostanem v kóme a budem len na prístrojoch, chcem, aby si ma odpojil. Sľúb mi to,“ píše Anthony Delon, syn herca vo svojej knihe.

„Je pravda, že som bol pri smrti mojej mamy. Chcela umrieť tak, ako žila – vlastným rozhodnutím. Vybrala si eutanáziu, keby prišlo k najhoršiemu. Našťastie to nebolo potrebné, ale bol som pripravený,“ povedal pre francúzske médiá Anthony.

Delon už v minulosti povedal, že je stúpencom eutanázie. Žije vo Švajčiarsku, kde ju zákon, na rozdiel od Francúzska, umožňuje.


Ďalšie články