V Číne sa zrútilo lietadlo so 132 ľuďmi na palube

cina_lietadlo Havária lietadla typu Boeing 737 vo vidieckej oblasti na juhozápade Číny neďaleko mesta Wu-čou v autonómnej oblasti Kuang-si. Foto: Twitter / Ankit Singh

AKTUALIZOVANÉ Veľké letecké nešťastie v Číne. Zrútilo sa lietadlo s vyše 100 pasažiermi. Po havárii ho zachvátil požiar a zrejme nikto neprežil.

V Číne sa v pondelok zrútilo lietadlo so 133 ľuďmi na palube. Počet obetí zatiaľ nie je známy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na čínske štátne médiá.      

Čínsky úrad pre civilné letectvo (CAAC) uviedol, že kontakt s lietadlom bol prerušený v čase, keď prelietalo nad mestom Wu-čou, neďaleko ktorého sa zrútilo. Bezprostredne po nehode nebola známa jej príčina.

CAAC však údaj spresnil s tým, že na palube lietadla bolo v čase nehody 123 pasažierov a deväť členov posádky. O páde ako prvé informovali čínske médiá, medzičasom však informáciu potvrdila aj čínska letecká spoločnosť, ktorej lietadlo patrilo.

„Môžeme potvrdiť, že lietadlo sa zrútilo,“ uviedla China Eastern Airlines vo vyhlásení. Zároveň zverejnila telefónne číslo určené pre príbuzných ľudí, ktorí sa v čase nehody nachádzali na palube lietadla.

Podľa čínskej štátnej televízie CCTV havarovalo lietadlo typu Boeing 737 vo vidieckej oblasti na juhozápade Číny neďaleko mesta Wu-čou v autonómnej oblasti Kuang-si. Na miesto pádu stroja bol vyslaný záchranný tím.

(tasr)


Ďalšie články