Kresťanské spoločenstvá sa každý deň modlia za mier a pokoj vo svete

Divadlo Bataclan ¾udia motlitby Žena sa modlí po teroristickom útoku v Paríži 16. novembra 2015. Ilustračný obrázok. Foto: TASR/AP

Každý deň od 19:00 do 20:30 sa spoločenstvá na Slovensku modlia za mier na Ukrajine a v Európe. Pomocou livestreamových prenosov sa snažia zjednotiť ľudí na Slovensku v modlitbe, aby sa upokojila vojnová situácia. Modlia sa i za ochranu pre utečencov, ktorí museli opustiť svoje rodiny či domovy.

Kresťanské spoločenstvá reagujú na konflikt na Ukrajine a spoločne s ďalšími projektmi na Slovensku vytvárajú sieť modlitieb, ktorými prosia o upokojenie situácie vo svete. Každý deň sa ľudia môžu spojiť so spoločenstvom v modlitbe a chvále prostredníctvom živého vysielania na stránke modlitbyzamier.sk, na facebookových stránkach spoločenstiev a tiež projektu Godzone. Modlitby tento týždeň vedú spoločenstvá, ako sú napríklad Spoločenstvo SP, Spoločenstvo Martindom, ale tiež Spoločenstvo Calvary či Spoločenstvo Piar.

„Modlíme sa za ukončenie vojny na Ukrajine a za mier na celom svete. Modlíme sa za predstaviteľov národov, aby boli vedení Božou láskou, za prekonanie strachov a neistoty v budúcnosti,“ hovorí Katarína Višnovská z projektu Godzone.

Okrem spoločných modlitieb si ľudia môžu na stránke modlitbyzamier.sk vybrať konkrétny polhodinový blok, kedy sa záujemcovia budú modliť a prosiť za viaceré úmysly. Na tejto stránke sú dostupné aj všetky ostatné informácie a tiež archív modlitieb.

Projekt Modlitby za mier zastrešujú spoločenstvá a projekty Godzone, ZKSM, Moja komunita, MaranaTha, Spoločenstvo pri KU, Južania, Piar, Spoločenstvo Martindom, Shekinah, Koinonia Jána Krstiteľa, Maják, Nový Jeruzalem, Otcovo srdce pre Slovensko, Otcova stodola, Spoločenstvo novej evanjelizácie a Spoločenstvo SP.


Ďalšie články