SpotiFlyer je aplikácia, ktorá pomáha stiahnuť obľúbenú hudbu z internetu do smartfónu

spotiflyer-3 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Počúvanie hudby sa s príchodom mobilných zariadení stalo obľúbenou a dostupnou formou trávenia času. Od walkmanov, cez MP3 prehrávače až po smartfóny, hudbu si so sebou vo vrecku nohavíc nosíme už celé desaťročia.

V posledných rokoch začalo prevažovať počúvanie hudby cez internet. Je však limitované práve na prítomnosť pripojenia a v čase, keď ho používateľ k dispozícii nemá, zostáva jedinou možnosťou stiahnutá hudba v pamäti zariadenia. Práve na takéto sťahovanie slúži aplikácia SpotiFlyer dostupná na stiahnutie ako APK súbor pre zariadenia Android.

Inštalácia z neznámeho zdroja nie je prekážkou

Niektoré podarené aplikácie z rôznych dôvodov nemožno nájsť v Obchode Play, ktorý slúži ako oficiálny zdroj pre zariadenia s operačným systémom Android. Ďalšou možnosťou tak zostáva sťahovanie APK súborov z iných miest na internete.

Foto: Martin Minka

APK je formát súborov, ktorý funguje ako Android aplikácia. Aj každá aplikácia z Obchodu Play je APK súborom. Jeho inštaláciu v takom prípade Google robí za vás. Nejde však o zložitý proces. Pri prvej inštalácii stačí udeliť prehliadaču povolenie inštalovať aplikácie z neznámych zdrojov a ostatné kroky sú jednoduché.

Stačí získať odkaz na konkrétnu skladbu

Na stiahnutie skladby cez SpotiFlyer budete potrebovať jej odkaz, ktorý jej priradila konkrétna platforma. Či už ide o Spotify, YouTube alebo inú službu, aplikácia ich podporuje hneď niekoľko. Stačí poznať odkaz skladby z jednej konkrétnej služby.

Foto: Martin Minka

Následne používateľ odkaz skopíruje a vloží do pripraveného riadku v SpotiFlyer. Po pár sekundách sa objaví možnosť skladbu stiahnuť na počúvanie bez nutnosti pripojenia na internet. Stiahnutie trvá rôzne dlho podľa dĺžky skladby a stability pripojenia, pričom sťahovať je možné aj niekoľko skladieb naraz.

Foto: Martin Minka

V nastaveniach aplikácie má používateľ okresané možnosti zvoliť kvalitu, v akej bude hudba sťahovaná, ako aj konkrétne miesto v pamäti telefónu, kam má byť ukladaná. Koniec koncov si ale stiahnuté skladby môžete kedykoľvek usporiadať podľa vlastného uváženia.

SpotiFlyer: Neponúka toho veľa, ale robí to dobre

Funkcionalita aplikácie SpotiFlyer je okresaná na úplné minimum. Jej jedinou úlohou je sťahovať hudbu do vášho smartfónu. Ide však o užitočnú funkciu pre všetkých, ktorí chcú obľúbené skladby počúvať aj bez nutnosti pripojenia na internet. Práve pre nich je SpotiFlyer dobrou voľbou.

Foto: Martin Minka

Ďalšie články