Putina treba zabiť a ruský konvoj by malo zbombardovať NATO, navrhujú v USA

Rokovanie Putina s Bidenom formou videohovoru

Známy americký politický komentátor Sean Hannity sa nazdáva, že na šéfa Kremľa Vladimira Putina je nutné spáchať atentát a ruský konvoj na Ukrajine treba zbombardovať jednotkami NATO.

Televízna hviezda americkej stanice Fox News Sean Hannity vo svojom podcaste The Sean Hannity Show navrhol zabitie ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Ak napadnete nevinnú suverénnu krajinu a zabijete nevinných mužov, ženy a deti, nezaslúžite si žiť,“ povedal Hannity ešte v stredu. „Odrežeš hlavu hadovi a hada zabiješ,“ dodal moderátor a komentátor s tým, že oným hadom je práve Vladimir Putin.

Hannity svojou ideou spochybnil nariadenie z roku 1976 podpísané vtedajším prezidentom Geraldom Fordom, ktoré vláde Spojených štátov amerických zakazuje vykonávať politické vraždy.

„Ak Američania zavraždia Putina, skôr z neho doma urobia mučeníka, než umožnia jeho kultu lží, beztrestnosti, arogancie, egománie a neľudskosti, aby mu uškodil,“ oponoval Steven Fish, profesor politológie na Kalifornskej univerzite v Berkeley.

V tom istom podcaste Hannity navrhol bombardovať medializovaný konvoj ruských jednotiek na Ukrajine o dĺžke niekoľkých desiatok kilometrov jednotkami NATO.

Pripomeňme, že rad analytikov sa už vyjadril, že priame zapojenie Severoatlantickej aliancie do konfliktu by de facto znamenalo tretiu svetovú vojnu. Tento variant odmietol aj generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg.

Podobne ako Hannity však uvažuje aj republikánsky senátor Lindsey Graham. „Ako to skončí? Rusko by malo vykročiť a… vyradiť tohto chlapíka,“ povedal senátor, ktorý ale na rozdiel od Hannityho nenavrhuje, aby Putina zabili na nariadenie zo Západu.

Svoju výzvu Rusom zopakoval Graham aj na sociálnej sieti Twitter. „Len Rusi toto môžu napraviť,“ napísal Graham s otázkou: „Je v Rusku Brutus?“

Graham mal pritom na mysli jedného z Ceasarových vrahov. Senátor tiež položil otázku, či v Rusku neexistuje úspešnejší plukovník Stauffenberg, odkazujúc na nemeckého dôstojníka, ktorý v roku 1944 spáchal neúspešný atentát na Adolfa Hitlera.

Sean Hannity. Foto: Facebook

Ďalšie články