Čo nás oddeľuje od Putina? Hlavne podpora LGBT, tvrdí riaditeľ britskej tajnej služby

Nemecko Gay Pride Účastníčka nesie transparent s podobizňou ruského prezidenta Vladimira Putina v pozadí s dúhovými farbami počas pochodu za práva gejov. Foto: TASR/AP

Nie je isté, ako to presne myslel. Riaditeľ britskej tajnej služby Richard Moore napísal na sociálnej sieti Twitter, že popri súčasnej vojne na Ukrajine treba pamätať na naše hodnoty a vybojované práva. Podľa neho ide predovšetkým o práva z prostredia agendy LGBT.

Riaditeľ britskej tajnej služby SIS (známej ako MI6) Richard Moore vyjadril svoj názor v súvislosti so súčasnou vojnou na Ukrajine. V minulotýždňovom príspevku na sociálnej sieti Twitter uviedol, čo podľa neho oddeľuje „nás“ a ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Zatiaľ čo sa na Ukrajine odohráva strastiplná tragédia a ničenie, mali by sme pamätať na hodnoty a ťažko získané slobody, ktoré nás oddeľujú od Putina, predovšetkým LGBT+ práva,“ napísal Moore.

Riaditeľ MI6 nešpecifikoval, čo myslí pod slovom „nás“ – či len britskú tajnú službu, Spojené kráľovstvo alebo západné krajiny ako také. V nasledujúcom príspevku však zdôraznil existenciu podpornej LGBT skupiny v rámci MI6.

Známa činnosť

„Predstavujem vám P: ‚Musel som sa presťahovať kvôli práci po vstupe do MI6, takže sa mi veľmi uľavilo, keď som zistil, že tam majú podpornú LGBT skupinu. Skrz túto skupinu som v práci spoznal dobrých priateľov a uisťuje ma to, že je tu podpora, keď ju potrebujem‘,“ dodáva Moore.

Terajší riaditeľ britskej tajnej služby je známy podporovateľ LGBT agendy či povinnej diverzity. Počas jeho úradovania začala MI6 najímať špiónov, ktorí sa narodili v zahraničí. Do roku 2018 sa vyžadovalo, aby obaja rodičia príslušníka tajnej služby pochádzali z Britských ostrovov.

Nič nové

„Chceme rozmanitosť myšlienok, rozmanitú pracovnú silu, nie ľudí, ktorí všetci rozmýšľajú podobne,“ uviedol zdroj z prostredia tajnej služby. Okrem toho sa organizácia zamerala napríklad na najímanie uchádzačov so zdravotným postihnutím.

Nejde o nový trend v britských silových zložkách. Britské ozbrojené sily v roku 2020 zriadili 20-členné Riaditeľstvo pre diverzitu a inklúziu, ktoré má dohliadať na dodržiavanie politickej korektnosti medzi vojakmi a inými pracovníkmi ministerstva obrany.

„Obrana je najlepšia, keď je rozmanitá. Zaviazali sme sa k podpore inkluzívneho pracovného prostredia, ktoré priťahuje najlepších ľudí zo širokého spektra prostredí,“ uviedlo vtedy britské ministerstvo obrany k zriadeniu riaditeľstva.


Ďalšie články