Čo nás oddeľuje od Putina? Hlavne podpora LGBT, tvrdí riaditeľ britskej tajnej služby

Nemecko Gay Pride Účastníčka nesie transparent s podobizňou ruského prezidenta Vladimira Putina v pozadí s dúhovými farbami počas pochodu za práva gejov. Foto: TASR/AP

Nie je isté, ako to presne myslel. Riaditeľ britskej tajnej služby Richard Moore napísal na sociálnej sieti Twitter, že popri súčasnej vojne na Ukrajine treba pamätať na naše hodnoty a vybojované práva. Podľa neho ide predovšetkým o práva z prostredia agendy LGBT.

Riaditeľ britskej tajnej služby SIS (známej ako MI6) Richard Moore vyjadril svoj názor v súvislosti so súčasnou vojnou na Ukrajine. V minulotýždňovom príspevku na sociálnej sieti Twitter uviedol, čo podľa neho oddeľuje „nás“ a ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Zatiaľ čo sa na Ukrajine odohráva strastiplná tragédia a ničenie, mali by sme pamätať na hodnoty a ťažko získané slobody, ktoré nás oddeľujú od Putina, predovšetkým LGBT+ práva,“ napísal Moore.

Riaditeľ MI6 nešpecifikoval, čo myslí pod slovom „nás“ – či len britskú tajnú službu, Spojené kráľovstvo alebo západné krajiny ako také. V nasledujúcom príspevku však zdôraznil existenciu podpornej LGBT skupiny v rámci MI6.

Známa činnosť

„Predstavujem vám P: ‚Musel som sa presťahovať kvôli práci po vstupe do MI6, takže sa mi veľmi uľavilo, keď som zistil, že tam majú podpornú LGBT skupinu. Skrz túto skupinu som v práci spoznal dobrých priateľov a uisťuje ma to, že je tu podpora, keď ju potrebujem‘,“ dodáva Moore.

https://twitter.com/ChiefMI6/status/1497287654441984007

Terajší riaditeľ britskej tajnej služby je známy podporovateľ LGBT agendy či povinnej diverzity. Počas jeho úradovania začala MI6 najímať špiónov, ktorí sa narodili v zahraničí. Do roku 2018 sa vyžadovalo, aby obaja rodičia príslušníka tajnej služby pochádzali z Britských ostrovov.

Nič nové

„Chceme rozmanitosť myšlienok, rozmanitú pracovnú silu, nie ľudí, ktorí všetci rozmýšľajú podobne,“ uviedol zdroj z prostredia tajnej služby. Okrem toho sa organizácia zamerala napríklad na najímanie uchádzačov so zdravotným postihnutím.

Nejde o nový trend v britských silových zložkách. Britské ozbrojené sily v roku 2020 zriadili 20-členné Riaditeľstvo pre diverzitu a inklúziu, ktoré má dohliadať na dodržiavanie politickej korektnosti medzi vojakmi a inými pracovníkmi ministerstva obrany.

„Obrana je najlepšia, keď je rozmanitá. Zaviazali sme sa k podpore inkluzívneho pracovného prostredia, ktoré priťahuje najlepších ľudí zo širokého spektra prostredí,“ uviedlo vtedy britské ministerstvo obrany k zriadeniu riaditeľstva.


Ďalšie články