Zostáva vám iba pár hodín. Nemá zmysel vám teraz pomáhať, vypočul si vraj ukrajinský veľvyslanec od Nemcov

Melnik Andrij Melnyk. Foto: Tweeter Andrija Melnyka

Ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Andrij Melnyk poskytol rozhovor pre nemeckú televíziu ZDF. Rozprával v ňom aj o reakcii nemeckých politikov na žiadosť o darovanie vojenskej techniky a streliva ukrajinskej armáde bojujúcej proti ruským okupantom.

Diplomat priznal, že „plače prvýkrát po mnohých rokoch“, a to nielen pre vojnu vo svojej krajine, ale aj pre „chlad a ľahostajnosť“, ktoré ukrajinská otázka v Nemecku vyvoláva. Informuje o tom poľský server Do Rzeczy.

Veľvyslanec zdôraznil, že hovoril s niekoľkými nemeckými ministrami a požiadal ich, aby Ukrajincov podporili. Odpoveď, ktorú počul, ho však priviedla do nemého úžasu. „Podľa nášho názoru môžete mať vy Ukrajinci pár hodín. Nemá zmysel vám teraz pomáhať,“ uviedol pre nemeckú televíziu ukrajinský veľvyslanec v Nemecku.

„Akékoľvek žiadosti o pomoc sú jednoducho odmietnuté. Je to veľmi smutné,“ vyjadril sa Melnyk a vyzval nemeckú spoločnosť, aby vyvinula tlak na vládu v Berlíne. „Táto politika, toto váhanie nás stavia do roly ovce, ktorú vedú na porážku,“ dodal.


Ďalšie články