Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel

Milan Lučanský. Foto: TASR/Policajný zbor Milan Lučanský. Foto: TASR/Policajný zbor

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel po tom, čo sa vo väzbe v utorok (29. 12.) pokúsil o samovraždu. Na sociálnej sieti o tom informovala jeho rodina. Úmrtie potvrdil aj rezort spravodlivosti.


„Dnes o 15.55 h ošetrujúci lekár konštatoval smrť pána M. Lučanského hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Je nám to nesmierne ľúto, rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uviedol pre TASR hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

Po utorkovom pokuse o samovraždu bol Lučanský v kritickom stave prevezený do nemocnice. Pôvodné informácie hovorili, že mozog Milana Lučanského už nežije.

Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po udalosti odstúpil zo svojej funkcie. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková oznámila, že zriadi širokú komisiu na prešetrenie prípadu. Potvrdila, že zvažovala aj vyvodenie politickej zodpovednosti.

Hlas-SD chce odchod ministerky spravodlivosti

Ľútosť nad úmrtím Milana Lučanského a úprimnú sústrasť jeho rodine vyjadrila strana Hlas-sociálna demokracia. „Profesionálny život generála Lučanského sa niesol v znamení služby spoločnosti pri odhaľovaní závažnej trestnej činnosti a usvedčovaní najťažších zločincov. Je nešťastné, že už nestihol vyvrátiť všetky pochybnosti, ktoré sa okolo jeho osoby vyskytli a boli spojené s porušovaním prezumpcie neviny a zásad právneho štátu,“ uviedla strana.

Trvá na prísnom vyvodení dôsledkov z tejto situácie. „Tým najprirodzenejším je odchod ministerky spravodlivosti z funkcie,“ konštatuje Hlas.

(tasr, mak)


Ďalšie články