Bronzoví hokejisti odmietli stretnutie s politikmi. Tlieskam im za to, tvrdí bývalý reprezentant Kapuš

Slovensko - Švédsko Slovenskí hráči oslavujú po zisku bronzu v zápase olympijského turnaja v hokeji o bronz Slovensko - Švédsko na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR/ Martin Baumann

Hokejoví reprezentanti Slovenska, ktorí na ZOH v Pekingu získali tretí najcennejší kov, odmietli stretnutie s politickými špičkami a svoj čas po prílete z Číny venujú svojim fanúšikom. Bývalý reprezentant Richard Kapuš ich rozhodnutie víta, lebo práve politikom pripisuje zásluhu na dlhodobom úpadku športu. V súvislosti s utorkovými oslavami v hlavnom meste polícia varuje pred možnými obmedzeniami.

Úspech slovenskej hokejovej reprezentácie na zimných olympijských hrách postavil do pozoru takmer všetky slovenské politické špičky. Tie na sociálnych sieťach bezprostredne po zisku pekinského bronzu nešetrili ódami na ich adresu.

https://standard.sk/170999/hokejisti-dokazali-nemozne-sposobili-suzvuk-koalicie-opozicie-a-prezidentky/

O tom, že by nadšenie bolo obojstranné, sa tak celkom hovoriť nedá. Slovenskí hokejisti totiž ešte pred príletom do svojej vlasti avizovali, že sa nestretnú s politickými predstaviteľmi a svoj čas venujú ľuďom, ktorí ich podporovali.

Fotiek veľa, krokov málo

Bývalý hokejový reprezentant Richard Kapuš ich rozhodnutie kvituje. „Tlieskam im za toto gesto, pretože po úspechoch sa politici len ukazujú a fotia. Následné kroky v prospech športu potom nie sú žiadne,“ povedal športovec pre denník Pravda

Príkladov sme v tomto smere už podľa neho mali veľa. Veronika Velez Zuzulová alebo Petra Vlhová vraj robia Slovensku úžasnú reklamu a politici by sa s nimi nemali len fotiť, ale niečo pre nich aj urobiť.

Kapuš si myslí, že za úpadok športu nesú vinu aj politici. „Viem, že je ťažká doba. Ale šport nám dlhodobo upadá a je to aj zásluha politických špičiek,“ doplnil niekdajší reprezentant.

Richarda Kapuš. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Polícia upozorňuje na možné obmedzenia

Slovenský hokejový výber bude oslavovať zisk cenného kovu s fanúšikmi na bratislavskom Námestí SNP v utorok po 15:30. Ešte predtým majú naplánovanú tlačovú konferenciu a jazdu kabriobusom ulicami hlavného mesta.

Pre privítanie slovenských hokejových reprezentantov treba počítať s možnými obmedzeniami. Upozorňuje na to bratislavská mestská polícia s tým, že v prípade veľkého záujmu fanúšikov môže dôjsť aj k pozastaveniu premávky električiek cez Námestie SNP, kde sa popoludní uskutoční hlavný program osláv.

Polícia odporúča účastníkom využiť na dopravu do centra mestskú hromadnú dopravu. „Rešpektujte platné protipandemické opatrenia, organizátorov a aj pokyny mestských policajtov, ktorí budú na mieste dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku,“ vyzvala mestská polícia.

Pre tých fanúšikov, ktorí sa nebudú môcť osobne zúčastniť, pripravila na utorok mimoriadne vysielanie verejnoprávna RTVS a aj súkromná televízia Markíza. Štáby oboch médií sľubujú, že sú na kvalitné pokrytie osláv dostatočne technologicky pripravené.

Šatan: Chlapci sa na Slovensko veľmi tešia

Hokejisti si bronz z Číny odnášajú po tom, ako v sobotu v zápase o tretie miesto triumfovali nad výberom Švédska v pomere 4:0. Víťazom olympijského turnaja sa stalo Fínsko, ktoré zdolalo Rusko 2:1.

„Dosiahli sme historický úspech a o radosť z neho sa chceme podeliť s našimi fanúšikmi, ktorí naň dlho čakali. V spolupráci s úradmi a ďalšími zložkami vyvíjame maximálne úsilie, aby sme oslavy mohli zorganizovať. Chlapci sa na Slovensko veľmi tešia,“ povedal na margo chystaných osláv prezident SZĽH a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Miroslav Šatan. Foto: TASR/Martin Baumann


Ďalšie články