Slafkovský vyhlásený za najužitočnejšieho hráča turnaja, spolu s Rybárom sú aj v All Star tíme

Slovensko - Švédsko Juraj Slafkovský. Foto: Martin Baumann/TASR

Slovenský hokej neslávi len olympijský bronz, ale aj individuálne úspechy. Dvaja naši hráči sa dostali do All Star teamu.

Slovenský hokej má nové hokejové talenty, viacerí mladí hráči na turnaji ukázali, že po kratšej odmlke sa opäť môžeme tešiť – či skôr zatiaľ dúfať –, že niektorí hráči sa dostanú do NHL a budú ťahať našu hru v najbližších rokoch. Najväčšia pozornosť sa upriamuje na najmladšieho z nich, ale nemali by sme hovoriť len o Jurajovi Slafkovskom, potvrdzuje to aj záver turnaja.

Juraj Slafkovský získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja v Pekingu. Sedemnásťročného útočníka zvolili za najužitočnejšieho hráča turnaja akreditovaní novinári.

Ocenený Juraj Slafkovský sa stal aj kráľom strelcov a spolu s brankárom Patrikom Rybárom sa ako dvaja naši hráči dostali aj do All Star tímu turnaja. Najlepšiu šestku dotvárajú dvaja Fíni, jeden Rus a jeden Švéd, konkrétne obrancovia Mikko Lehtonen zo zlatého fínskeho tímu, Jegor Jakovlev (Rusko) a útočníci Sakari Manninen (Fínsko) a Lucas Wallmark (Švédsko).

All Star tím, ako ho zložili médiá, teda znie: Patrik RYBÁR (SR) – Mikko Lehtonen (Fín.), Jegor Jakovlev (ROC) – Juraj SLAFKOVSKÝ (SR), Sakari Manninen (Fín.), Lucas Wallmark (Švéd.)

Domáci znalci hokeja tiež upozornili na výkon Pavla Regendu, ktorý odohral výborný turnaj, príklad týchto hráčov bude nepochybne ťahať aj ďalších.

(tasr)


Ďalšie články