Posun v kauze šikany v Miloslavove: Dvoch chlapcov odobrali rodinám a umiestnili do diagnostického centra

271229710_336585881802475_907382166252077769_n Protest v Miloslavove. Foto: Peter Števkov

Prípad agresívneho vyčíňania partie mladých v obci Miloslavov má dohru. Dvaja agresori putujú na prevýchovu do diagnostického centra.

Pred viac než mesiacom otriasol Slovenskom útok v obci Miloslavov. Partia drogami povzbudených adolescentov 2. januára zbila, násilím vyzliekla a opila len jedenásťročnú Andreu. Celý incident si agresori natáčali na mobil a videá neváhali zdieľať na sociálnej sieti.

Maloletá skončila po incidente v nemocnici. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Utrpenie dievčaťa nenechalo chladnou ani širokú verejnosť. Desiatky ľudí uskutočnili pred domom jednej z páchateliek útoku protest. Partia je totiž podľa obyvateľov Miloslavova známa tým, že holduje viacerým druhom omamných látok a v obci je to „známa firma“.

V prípade detskej šikany je až desať podozrivých a štyria hlavní aktéri. Policajti doposiaľ nevzniesli obvinenia. V kauze však nastal v stredu výraznejší posun.

Dvoch agresorov odoberú rodinám

Dvoch chlapcov Dávida a Scotta, ktorí sa na incidente zúčastnili, mali odobrať od ich rodín. Informuje o tom portál Zregiony.sk.

Dvojicu maloletých vraj súd umiestnil do špeciálneho výchovného zariadenia pre deti so sídlom v hlavnom meste. Táto inštitúcia má prevychovať práve deti vo veku od troch do 15 rokov. Zároveň inštitút zabezpečuje diagnostiku detí s narušeným alebo ohrozeným psychosociálnym vývinom.

Pobyt v takomto centre trvá spravidla dvanásť týždňov. „Podľa detskej psychiatričky si deti v tomto ústave analyzujú dosahy svojho správania a učia sa, ako na rôzne situácie reagovať inak,“ vysvetľuje portál Zregiony.sk

Po ukončení prevýchovnej činnosti diagnostické centrum rozhodne, kam umiestnia oboch maloletých.

“Vyšetrovanie zo strany bratislavskej krajskej kriminálky vo Vami uvedenom prípade v súčasnosti aj naďalej pokračuje. Vzhľadom na vyšetrovanie a citlivosť prípadu sa nebudeme vyjadrovať k doposiaľ získaným dôkazom ani prebiehajúcim úkonom v rámci vyšetrovania. Obvinenie konkrétnej osobe / osobám vznesené doposiaľ nebolo,” komentoval hovorca Michal Szeiff z bratislavskej polície.

(est)


Ďalšie články