Blaha sa správa ako hlupák. Zastrašovanie a celý ten pohon bláznov treba okamžite zastaviť

38. schôdza Národnej rady SR v Bratislave Ľuboš Blaha. Foto: TASR/Jakub Kotian

Do debaty o zradcoch a vlastizradcoch by sa mali zapojiť aj ďalší kritici zmluvy s Amerikou a vykázať Blahu a spriaznený facebookový kolektív preč. Zodpovednosť nesie najmä Robert Fico.

Ľuboš Blaha je exot, akého len tak nenájdete. Vystupuje neprimerane agresívne, manipulatívne a dokáže zdiskreditovať ľubovoľnú tému. To slovo nepatrí do verejnej diskusie, ale výnimky potvrdzujú pravidlo: Blaha sa správa ako hlupák.

Nedávno sa pripomenul videom, kde zostrihal výroky Zuzany Čaputovej k zmluve s Amerikou z predvolebnej kampane. Čaputovú bolo možné za jej staršie výroky a nedostatok integrity s dnešnými postojmi kritizovať, ale Blaha to urobil takým hulvátskym a nekorektným spôsobom, že tým vlastne Čaputovej pomohol. On totiž klamal a podvádzal, čím stiahol pozornosť na seba, nie na problém pani prezidentky.

Ani v dobe, keď slovenskú politiku ovládla družina plagiátorov, nemôžeme takéto spôsoby akceptovať. Niekto, kto má vyššie akademické vzdelanie, by tomu azda mal rozumieť lepšie, ako tí, ktorí si tituly kúpili, ale zjavne to tak nie je.

Po schválení zmluvy s USA Blaha prekročil všetky čiary.

Označovať poslancov, ktorí majú iný názor, za zradcov, pridávať ich fotky, adresne na nich mieriť a byť súčasťou pohonu, kde sa zverejňujú ich adresy a fotografie, je za hranicou. V jeho kolegoch od Uhríka a Kotlebu ožívajú skinheadské pudy, nikto dnes nemôže vedieť, či sa niekomu z vládnych poslancov a ich rodín niečo nemôže stať.

Preto to treba urýchlene zastaviť.

Blaha aj ďalší blázniví poslanci a ich úderky s tým musia prestať, ospravedlniť sa a správať sa normálne. Toto je nehorázne a neakceptovateľné.

V slobodnej spoločnosti sa nesúhlas, v parlamente aj mimo neho, vyjadruje inak. Zastrašovanie a ohrozovanie za prejavený politický názor a hlasovanie v parlamente nemôžeme tolerovať.

Blaha tým nediskvalifikuje len seba, ale diskredituje oponentov zmluvy, ktorí mali ešte nejaké ďalšie právne a demokratické prostriedky, ako vyjadriť nesúhlas s touto zmluvou. Práve preto a pre zodpovednosť za ďalší vývoj by sa mal ozvať aj Fico.

Hlupáci do politiky nepatria.


Ďalšie články