ZOH: So Švédskom sme prehrali 4:1, hrali sme minimálne o úroveň slabšie ako súper

Švédsko - Slovensko Foto: Jaroslav Novák/TASR

Jediný náš gól dal Juraj Slafkovský, len 17-ročný hráč zo štvrtej formácie, ktorý je zatiaľ jediným strelcom nášho mužstva.

Počas celej druhej a dlho ani v tretej tretine nepadol gól, ale bolo to ďaleko k vyrovnanému zápasu. Švédi kontrolovali zápas, dokázali zamestnať našich hráčov v našom obrannom pásme aj počas slovenskej presilovky. Zle sa na to pozeralo, nedokázali sme dať gól, biedne sme si nahrávali, hráči robili veľa individuálnych chýb, po Fínoch sme tak prehrali aj so Švédmi.

V prvej tretine padli tri švédske góly, v 12. minúte sa presadil Nordström, na konci tretiny v 19. minúte a počas švédskej presilovky 5:3 pridal druhý gól Wallmark a úplne v závere – len 5 sekúnd pred koncom – ešte Friberg. Po prvej tretine sme vymenili brankára Tomeka, nahradil ho Rybár, ktorý do konca zápasu už gól neinkasoval, štvrtý švédsky gól totiž padol v hre bez brankára. V druhej tretine nás Švédi neohrozili, pre Slovákov to bola najlepšia časť zápasu, ale nedokázali sme dať žiadny gól. Slovenské mužstvo potom vyčerpala 4-minutová presilovka súpera, nedokázali sme sa ale presadiť ani v našej presilovke. V záverečnej časti zápasu podávali slovenskí hráči odovzdaný výkon, komentátori RTVS to nazývali bezmocnosťou.

Zhruba 2 a pol minúty pred koncom tretej tretiny sme stiahli brankára a hrali so šiestimi hráčmi v poli, ani tu sa naši hráči nepredviedli, inkasovali sme gól. Krátko na to, po góle Slafkovského zhruba dve minúty pred koncom, sme ešte raz stiahli brankára, gól ani väčšie napätie sa už nekonalo. Celkovo sme vystrelili 41 striel na bránu, ale gól dokázal dať len mladý hráč Juraj Slafkovský. Švédi hrali minimálne o úroveň lepšie, na víťazstvo im stačilo 29 striel na bránu. Prehrali sme druhý zápas v rade, v nedeľu nastúpime proti Lotyšsku. Švédi dosiahli na ZOH 2022 druhé víťazstvo a so šiestimi bodmi priebežne vedú tabuľku. (fed)


Ďalšie články