Naď: Opozícia kupčí so životmi ako Hitler

59. rokovanie vlády SR Jaroslav Naď. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) sa na sociálnej sieti pustil do tvrdej kritiky opozície. Píše o nej, že kupčí so životmi ľudí tak, ako to naposledy robil diktátor Adolf Hitler. Naopak, pochválil nedávne odklepnutie možnosti predlžovať núdzový stav, za čo hlasovali koaliční poslanci.

„Ďakujem koaličným poslancom, vďaka ktorým bola dnes schválená novela ústavného zákona, ktorá umožňuje opakovane predlžovať núdzový stav vždy o 40 dní. Ak by sa dnes nepodarilo schváliť tento zákon, ohrozili by sme fungovanie nemocníc a sociálnych zariadení. A to my nedopustíme!“ píše na sociálnej sieti Naď.

Opozíciu naopak vyzval, nech sa hanbí v kúte, pretože kupčí s ľudskými životmi, ako „to naposledy robil Hitler,“ vyhlásil šéf rezortu obrany. Predsedom opozičných strán pripomenul, že nedávno zomrelo na ochorenie Covid-19 až 106 Slovákov za jeden deň. Ide pritom o súčet za viacero sviatočných dní.

„Žiaľ, zrejme Vám to nestačí, vy na ľudí a zdravotníkov kašlete, rovnako ako ste na nich kašľali vždy. Nakoniec, ukázalo sa to počas vlád Smeru, keď bolo zdravotníctvo rozkradnuté na padrť,“ podotkol Naď.

Opozičné stany Smer-SD, Hlas-SD a ĽSNS boli proti návrhu zmeny zákona, podľa ktorého bude možné pravidelné predlžovanie núdzového stavu. Rovnako kritizovali vyhlášku hlavného hygienika Jána Mikasa, podľa ktorej môžu byť v pléne prítomný aj poslanci s pozitívnym testom na koronavírus, pokiaľ nemajú príznaky.

Návrh zmeny zákona bol v pondelok 28. decembra schválený, hlasovalo zaň 91 poslancov, vrátane tých s pozitívnym testom na koronavírus. Bez vyhlášky hlavného hygienika by návrh neprešiel.


Ďalšie články