Ficov syn má nové bývanie. Na nehnuteľnosť za stovky tisíc eur si nevzal hypotéku

úèastníci protestného zhromaždenia opozièných politických strán v Bratislave Robert Fico počas protestného zhromaždenia opozičných politických strán pred Prezidentským palácom 26. januára 2022 v Bratislave. Foto: Jakub Kotian/TASR

Michal Fico, syn trojnásobného premiéra, si zaobstaral luxusný byt v Bratislave. Hoci stojí stovky tisíc eur, 28-ročný politikov potomok si na neho nevzal žiadnu hypotéku. Ficovi kritici sa domnievajú, že šéf Smeru má čo vysvetľovať. Vec však môže mať úplne jednoduché vysvetlenie, stačí si uvedomiť, koho má Michal Fico za manželku.

Syn expremiéra Roberta Fica si kúpil luxusný byt na Drotárskej ulici neďaleko Horského parku v hlavnom meste. Upozornil na to denník SME vo štvrtok večer.

Na nehnuteľnosť s rozlohou vyše sto štvorcových metrov si nevzal žiadnu hypotéku, hoci v danej lokalite sa ceny podobných bytov pohybujú v stovkách tisícok eur. Byt by mal podľa odhadov denníka stáť do pol milióna eur.

Platové pomery 28-ročného Michala Fica v Českých energetických závodoch (ČEZ), kde pracuje, nie sú známe. Z povahy veci však vyplýva, že by si od skončenia školy musel na kúpu bytu odkladať 10- až 15-tisíc eur mesačne.

Na takúto transakciu by pritom zrejme nestačili ani oficiálne platové pomery jeho rodičov, ktorí by mu mohli teoreticky požičať peniaze.

Michal Fico si nové bývanie zaobstaral len pred niekoľkými dňami. Kúpna zmluva je podľa zistení z 20. januára tohto roka. Podľa údajov z listu vlastníctva je jediným vlastníkom bytu on sám.

„Mladý Fico robí v prestížnej firme, nie je však v riadiacej pozícii. Jeho otec politik neodpovedal na otázku, ako sa jeho syn k bytu dostal,“ píšu novinári.

Zuzana Petková, šéfka Nadácie Zastavme korupciu, sa domnieva, že predseda opozičného Smeru by mal podozrivú transakciu svojho potomka vysvetliť.

Kuriozitou je, že byt nevlastní ani sám Robert Fico. Dlhú dobu býval v byte odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka, o ktorého prepustení na slobodu nedávno rozhodol súd.

Na druhej strane, Michal Fico sa pred dvomi rokmi oženil s dcérou jedného z najvyšších manažérov v krajine a najbližšieho spolupracovníka vplyvného oligarchu Milana Fiľa, s Natašou Čurillovou. Jej rodinné zázemie poľahky takúto hotovosť na nový byt vysvetlí.


Ďalšie články