Obesený exriaditeľ Vojenskej spravodajskej služby: Pohyboval sa okolo Jahnátka a Bödöra, tvrdí Naď

kameòolom Devín tabu¾a Areál kameňolomu Slovenského vodohospodárskeho podniku v Devíne, kde našli telo exšéfa Vojenskej spravodajskej služby. Foto: TASR/Jaroslav Novák

AKTUALIZOVANÉ Národná kriminálna agentúra (NAKA) vyšetruje prípad mŕtveho muža nájdeného v kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v Bratislave pri Devíne.

Ako uvádza portál televízie JOJ noviny.sk, malo by ísť o generálmajora Petra Bučku, ktorý v minulosti zastával funkciu riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby.

„Môžeme potvrdiť, že predmetnú trestnú vec vyšetruje vyšetrovateľ NAKA ako podozrenie z úkladnej vraždy. Vo veci bola nariadená pitva. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

Mŕtveho muža v kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v Bratislave pri Devíne mal nájsť okoloidúci psičkár ešte v utorok„ Muž údajne visel obesený na strome neďaleko tamojšieho jazera. Na miesto prišli vyšetrovatelia NAKA a osobne prišiel na miesto činu aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

„Obhliadajúci lekár sa na mieste činu zdržal viac ako šesť hodín. Pre aké dôvody NAKA preveruje úmrtie bývalého vysokopostaveného vojenského funkcionára, zatiaľ nie je známe,“ dodali noviny.sk.

Naď: Pohyboval sa okolo Jahnátka a Bödöra

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) uviedol, že v prípade smrti Petra Bučku si treba počkať na výsledky oficiálneho vyšetrovania. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) taktiež nechce o prípade špekulovať. Potvrdil však, že Bučkovo pôsobenie vo vojenskom spravodajstve sa skončilo v 90. rokoch.

„S príchodom Mikuláša Dzurindu a nového vetra zahraničnej a bezpečnostnej politiky SR ukončil pán Bučka svoje pôsobenie vo vojenskom spravodajstve. Od tohto momentu neparticipoval na činnosti vojenského spravodajstva vôbec, ale evidovali sme z rôznych informácií, že sa pohybuje v blízkosti skupiny okolo pána Jahnátka a pána Bödöra,“ uviedol Naď.

Minister vnútra sa vzhľadom na uskutočňované vyšetrovanie nechcel k prípadu bližšie vyjadrovať. Bučku poznal počas jeho pôsobenia vo vojenskom spravodajstve, odvtedy sa nestýkali. „Ja som s ním približne 20 rokov neriešil absolútne nič, neboli sme v žiadnom kontakte,“ povedal. Vie o ňom, že pracoval aj na ministerstve hospodárstva.

(sita, tasr, ste)


Ďalšie články