Tipy na víkend: V divadle muzikál či komédia, v kine Klan Gucci a na Netflixe najlepší film roku 2021

01a_131 Bedári. Foto: novascena.sk

Pred nami je víkend a s ním pridávame naše tipy na víkend. V televízii vás čaká začiatok tretej série seriálu Príbeh služobníčky. Film, ktorý je poctou všetkým duchovným, ktorí zomreli v koncentračnom tábore, a film, ktorý získal Zlatý glóbus za najlepší film roku 2021.

SOBOTA

Francúzska komédia o manželskom páre, ktorý nie je spokojný s výberom partnerov ich dcér. Majú štyri dcéry, z toho jedna má za manžela Žida, druhá Araba a tretia Číňana. Ako z nejakého vtipu. Ich poslednou záchranou je pre nich najmladšia dcéra, pre ktorú by chceli za partnera pravého Francúza. No tá ich prekvapí ešte viac, privedie si domov černocha a chystajú svadbu. Komické situácie na seba nenechajú dlho čakať. Čo sme komu urobili odvysiela televízia JOJ o 20:35.

Okrem divadiel sa otvorili aj kiná. Presne pred zatvorením kín mal mať premiéru film Klan Gucci. Mnohí ho nestihli vidieť, preto sa na otvorenie kín nevedeli dočkať. Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa stali v najväčšom módnom impériu. Hlavnú hrdinku si zahrala speváčka Lady Gaga, ktorá sa ako žena z ľudu chce dostať do tejto bohatej a známej rodiny. Podarí sa jej to, no svoju pozíciu si chce udržať za každých okolností. Film Klan Gucci sa momentálne premieta vo všetkých väčších kinách na Slovensku.

Film Deviaty deň je inšpirovaný denníkom kňaza, ktorý si viedol v koncentračnom tábore. V denníku nie je zaznamenaných deväť dní. Režisér sa pokúsil o špekulatívnu rekonštrukciu týchto dní. Hlavný hrdina je prepustený z koncentračného tábora na dovolenku. No dozvedá sa, že to nie je len tak. Má splniť jednu úlohu, a to presvedčiť biskupa, aby spolupracoval s nacistami. Kňaz je teraz pred veľkou otázkou. Uzavrieť zmluvu s nacistami alebo sa vráti do koncentračného tábora. Tento film je poctou všetkým duchovným, ktorí zomreli v koncentračných táboroch. Film Deviaty deň pôjde o 22:55 na Dvojke.

V sobotu na Dvojke o 22:05 sa začne tretia séria úspešného seriálu Príbeh služobníčky. Ide o adaptáciu knižnej predlohy spisovateľky Margaret Atwoodo. V prvej časti June necháva svoje malé dieťa Emily odísť spolu s Nichole. Pokúsia sa prejsť hranice Kanady, kde to vyzerá bezpečne. June sa chce vrátiť do Gileádu a zachrániť svoju druhú dcéru Hannah, ktorá žije u veliteľa  McKenzieho.

NEDEĽA

Začiatkom tohto týždňa bolo udeľovanie cien Zlatý glóbus, kde si cenu za najlepší film roka v kategórii dráma odniesol film Sila psa. Je to príbeh dvoch bratov, ktorí spolu žijú na ranči. Phil svojho brata šikanuje a veľakrát sa z neho posmieva. No ten si nájde novú ženu, s ktorou sa ožení a privedie si ju na ranč aj spolu s jej synom. Phil sa správa zle aj k nim, až kým sa situácia nezačne otáčať a so synom Petrom si nájdu k sebe cestu. Film nájdete na Netflixe.

V sobotu a nedeľu je pre milovníkov muzikálu pripravený na Novej scéne svetový muzikál Bedári. Jeana Valjeana ako hlavného hrdinu si zahrá Titusz Tóbisz, operný spevák zo Štátneho divadla Košice. Celý muzikál bude sprevádzať Symfonický orchester Slovenského rozhlasu s dirigentom Petrom Valentovičom. V sobotu začnú Bedári o 19:00 a v nedeľu o hodinu skôr, teda o 18:00.

Dokument Vrcholová príťažlivosť je príbeh slovenského horolezca Petra Hámoru. Hámora ako jediný Slovák vystúpil na všetky najvyššie vrcholy kontinentov. Na svojom konte má trinásť 18-tisícoviek. To sa na svete podarilo len niekoľkým ľuďom. Dokument režiséra Rastislava Hatiara začne o 20:10 na Dvojke.


Ďalšie články