Ministerka kultúry čulo komunikovala s Kočnerovou pravou rukou. Tóth jej radil pri politických začiatkoch

Natália Milanová Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO). Foto: TASR / Jaroslav Novák

Dvojica, akú by ste nečakali. Bulvár informuje o intenzívnej komunikácii bývalého siskára a Kočnerovho priateľa Petra Tótha s ministerkou kultúry Natáliou Milanovou. Ministerka úzku komunikáciu s Tóthom potvrdila.

Aktuálna ministerka kultúry mala politické ambície už pred desiatimi rokmi. Keď kandidovala za stranu 99% do parlamentu, radil jej pri tom neslávne známy Peter Tóth, bývalý novinár denníka Sme, dôstojník SIS a priateľ Mariana Kočnera. Informuje o tom na základe uniknutých emailov bulvárny denník Nový Čas.

Milanovej podľa denníka radil pri politických krokoch a kontroloval jej blogy počas kampaní v rokoch 2012 až 2016, aby z nich vyťažila čo najviac. Komunikácia mala pokračovať aj po roku 2014, keď Milanová vstúpila do OĽaNO. Neskôr sa jej podarilo dostať do parlamentu.

Matoviča označila za šaša

„Šašo bol vždy dôležitou postavičkou, mohol si dovoliť povedať pravdu/svoj názor a o hlavu aj tak neprišiel. Spoločnosť asi bude šašov vždy svojím spôsobom potrebovať,“ napísala v mailoch o predsedovi OĽaNO Igorovi Matovičovi.

Z mailov vyplýva, že Milanová obvykle Tóthove rady prijala. Hoci pred desiatimi rokmi ešte nebolo verejne známe, že Tóth je pravou rukou Kočnera, mal nelichotivú povesť. Tótha neskôr obvinili zo sledovania novinárov pre Kočnera, neskôr však vypovedal proti nemu.

Potvrdila pravosť mailov

Ministerka Milanová priznala, že mailová komunikácia s Tóthom je pravá a mala s ním priateľské vzťahy. „Ak niekoho baví hrabanie sa v mojej súkromnej komunikácii pred vstupom do politiky, prajem mu príjemné čítanie,“ reagovala pre Nový Čas.

Rovnako Tóth potvrdil, že sa s Milanovou pozná od roku 2011 a pomáhal jej pri politickej kampani a písaní blogov.

Milanová je v súčasnosti ministerkou kultúry za OĽaNO. Čelí kritike umeleckej obce za prísne pandemické obmedzenia a slabú finančnú pomoc v porovnaní s okolitými štátmi. Nemusí byť preto náhodou, že kompromitujúce informácie o jej minulosti vychádzajú práve teraz.

(haj)


Ďalšie články