Djokovič trénoval za zatvorenými dverami. Austrálske úrady vyšetrujú, či neklamal

Novak Djokoviè už po prepustení trénoval

Austrálske úrady vyšetrujú, či pri vypĺňaní príletového formulára uviedol srbský tenista Novak Djokovič pravdivé informácie. Líder svetového rebríčka v pondelok uspel s odvolaním na austrálskom súde a mohol začať s prípravou na Australian Open, o jeho štarte na turnaji však ešte stále nie je rozhodnuté.

Djokovič v dokumentoch tvrdí, že 14 dní pred príletom do Austrálie, kam dorazil 6. januára, nikam inam necestoval. Podľa austrálskych médií sa však z Belehradu presunul do Španielska. Srb uviedol, že cestovné doklady za neho vyplnil Austrálsky tenisový zväz. Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke, ktorý má právomoc opäť Djokovičovi zrušiť vízum, zvažuje celú záležitosť. Podľa denníka The Guardian by v utorok ešte nemal oznámiť svoj verdikt.

Šesť dní pred štartom hlavnej súťaže na Australian Open absolvoval Srb v Melbourne tréning za zatvorenými dverami. V aréne Roda Lavera mohli byť iba členovia jeho podporného tímu. Organizátori turnaja zverejnili zoznam nasadených hráčov a obhajca titulu figuruje v pavúku mužskej dvojhry ako nasadená jednotka.

Austrálsky premiér Scott Morrison v priebehu utorka telefonoval so srbskou premiérkou Annou Brnabičovou a Djokovič bol hlavná téma. Morrison Brnabičovej vysvetlil, že Austrália presadzuje prísnu, no nie diskriminačnú pohraničnú politiku. „Bol to konštruktívny rozhovor. Obe strany sa dohodli, že zostanú v kontakte,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení.

(tasr)


Ďalšie články