Bránime tradície: Vo videu českej armády zostrelili Santa Clausa stíhačky

Zásah Santa Clausa. Foto: reprofoto/Twitter Zásah Santa Clausa. Foto: reprofoto/Twitter

V Česku nosí darčeky Ježiško, tak znelo posolstvo vojakov Českej republiky. V predvianočnom videu dali patrične najavo, že cudzie tradície do krajiny nepatria, aj keď išlo prirodzene hlavne o vtip. Budú aj slovenské jednotky takto brániť slovenské zvyky a tradície?

Tesne pred Vianocami sa na oficiálnom účte Armády Českej republiky na sociálnej sieti Twitter objavilo zaujímavé video. Je na ňom americký nosič vianočných darčekov Santa Claus, ktorý na svojich lietajúcich saniach naruší vzdušný priestor Českej republiky.

Česi Santovi nič nedarujú a sane zostrelí letka stíhačiek Gripen. Na zemi si pre bucľatého mužíka v červenej róbe príde jednotka tankov a obrnených vozidiel. „U nás rozdáva darčeky Ježiško. Veselé Vianoce,“ hlása video. Obdobne znel aj popis na samotnej sociálnej sieti.

V dodatočnom texte česká armáda vtipne uisťuje, že pri natáčaní snímky nebol zranený žiaden sob ani samotný Santa Claus. „Santovi boli vydané sane zo Správy hmotných rezerv – dedičstvo po Dedovi Mrázovi,“ dodáva video.

Na sociálnej sieti Twitter pridali českí vojaci aj dôvetok pre medzinárodné publikum, v ktorom ich uisťujú, že na Santovi ako takom nie je nič zlé. „Je to malý vianočný vtip,“ dodala Armáda Českej republiky.

https://twitter.com/ArmadaCR/status/1474016039314862084

Ďalšie články