Vianočná anketa Štandardu: Aký film by ste chceli vidieť a nebol ešte natočený?

11350180316_3a68f1d3c7_k Foto: Lindsey De Laet/flickr.com

Oslovili sme tucet našich autorov, kolegov a spolupracovníkov a položili im jednoduchú otázku. Prečítajte si, aké filmy im chýbajú.

Vianoce sa nám pomaličky prehupli, dnes si pripomíname Štefana a o pár dní už budeme plní očakávania Silvestra a Nového roku. Veľa sedíme doma a možno aj vy ste sa prichytili pri tom, že v televízii nie je až tak čo pozerať. Nie je to vlastne nič nové, už sme si na to akosi zvykli.

Ruku na srdce, kedy ste videli nový film, ktorý vás nadchol? Tak naplno, ako to bývalo kedysi. Že si ho znovu radi pozriete. Že by ho televízie hrávali aspoň spolovice tak často ako Popolušku či Forresta Gumpa.

Veľa sme čakali od Netflixu a streamovacích služieb. A mnohí si tieto online kanály kúpili a ak už niečo sledujú, tak tam. Ale aj tu sa opakuje jeden neduh: Keď sa niečo pozerá a zafunguje, Netflix vám ponúkne dvadsať variant toho istého. Zabíja to pluralitu a invenciu. Filmy navyše slúžia dobovej ideológii, veď to poznáte.

Dosť lamentovania: Otočme to. Aký film by ste si chceli pozrieť, ktorý ešte nebol natočený?

Skúste si odpovedať sami, ale pokojne sa inšpirujte aj úvahami našich kolegov a prispievateľov. Najbližšie tri dni vám predstavíme, čo by si chcel pozrieť František Mikloško, Martin Leidenfrost, rektor René Bílik alebo Milan Krajniak s Marekom Maďaričom. No a svoje predstavy pridáme aj niektorí z redakcie.

Prajeme dobrú zábavu, ale najmä – pošteklite svoje predstavy a skúste si na otázku odpovedať aj sami.


Ďalšie články