Pokojné a radostné Vianoce všetkým čitateľom Štandardu

11the-nativity-met-dp207823-1 Antoniazzo Romano: Narodenie (1485). Foto: wikimedia

Milí priatelia a čitatelia Štandardu,

dovoľte krátke prianie k sviatočným dňom. Vianoce sú moment, keď sa treba stíšiť, vypnúť šumy. A všimnúť si to, na čo inokedy mnohým z nás neostáva dostatok času. Keď sa narodil Kristus, takmer nikto si to nevšimol. V hostinci sa pre nich dokonca nenašlo miesto. Boh musel poslať anjelov, na nebi musela zažiariť hviezda, aby si to ľudia všimli.

Odvtedy sme zodpovední za to, aby nám stačil biblický text, spomienka a opis z Betlehemu, aby sme neurobili rovnakú chybu. Aby sme hľadali a hlavne našli Krista. Snažme sa to nezanedbať.

Bol to opäť ťažký rok plný rozdelenia, ľudskej zloby a hlúposti, ale to všetko je dnes vedľajšie. Dnes nehrajú hlavnú úlohu ľudia, dnes si pripomíname narodenie nášho Boha.

Všeličo sa rúca, ale celý svet ešte stále za svoj pevný bod, za moment, odkedy počítame letopočet, považuje narodenie Ježiša Krista. Nie je to málo.

Či už zájdete dnes na polnočnú omšu, ktorá má takú moc, alebo zostanete v kruhu svojich najbližších, alebo možno budete len sami, k Bohu máme dnes všetci rovnakú vzdialenosť. Pretože prišiel za nami.

Milí priatelia,

prajem vám dobrú chuť k štedrej večeri, radosť v očiach detí a srdciach nás ostatných pri stromčeku, v mene celej redakcie požehnané a pokojné vianočné sviatky!

A ak stále hľadáte tú správnu melódiu, kliknite nižšie, pomôže vám Mahalia Jacksonová.


Ďalšie články