Takmer prišiel o rekordnú výhru v lotérii. Francúz si tiket za 30 miliónov eur zabudol v reštaurácii

USA Jackpot Lotéria Ilustračná fotk, tiket v lotérii. Foto: TASR/AP

Na začiatku decembra padol vo Francúzsku historický jackpot v známej lotérii. Až teraz sa ukázalo, že výherca takmer o milióny pre zábudlivosť prišiel. Výhru ešte rodine nepriznal, chce ju prekvapiť na Vianoce.

Štvrtého decembra vo Francúzsku padol rekord v lotérii Loto. Po 28 žrebovaniach bez víťaza sa našiel šťastlivec, ktorý si pripísal najvyššiu výhru v histórii súťaže, ktorá funguje od roku 1976. Suma dosiahla 30 miliónov eur.

Šťastným tipujúcim sa stal šesťdesiatnik v mestečku Orgères na západe Francúzska. O jackpot však takmer prišiel.

Lístok mal v taštičke, ktorú si nechal v reštaurácii. „Zabudol som si tašku v reštaurácii. Musel som si zavolať taxík, aby som si ju prišiel zobrať. Vtedy som ešte nevedel, že mám víťazný tiket. Ani vo sne by mi nenapadlo, že v mojej taške bolo 30 miliónov eur,“ opisuje šťastlivec.

Výherca priznal, že tiket nosil pri sebe viac ako týždeň a takmer naň počas služobnej cesty zabudol. O to väčšiu mal radosť, keď zistil, že mu zapriala šťastena.

Netipoval pravidelne, ale keď si už podal tiket, vždy vyplnil tie isté čísla, ktoré si vybral pred pár rokmi. Kombinácia 5, 18, 23, 34, 44 a špeciálne číslo 5 mu napokon priniesla historickú výhru.

Podľa francúzskych médií je výherca zo skromnej rodiny, má za sebou niekoľko rôznych zamestnaní a napokon si založil vlastnú firmu. „Padol som veľmi hlboko, ale vždy som sa pozviechal. Pochádzam z pomerov, kde som nemal čo stratiť,“ povedal pri preberaní výhry.

Časť výhry chce použiť na finančnú pomoc podnikateľskému partnerovi a rodine, uvádza portál 20 Minutes. Ani najbližším však ešte nepovedal o výhre, radostnú novinu im chce rozpovedať symbolicky až na Vianoce.


Ďalšie články