Producent televízie CNN je zapletený do sexuálneho škandálu s deťmi

John Griffin (vľavo) s Chrisom Cuomom (vpravo). Foto: reprofoto/Facebook John Griffin (vľavo) s Chrisom Cuomom (vpravo). Foto: reprofoto/Facebook

Dlhoročný producent americkej televízie CNN John Griffin je zapletený do prípadu obchodovania s maloletými osobami či sprostredkovania prostitúcie. Úrady o jeho zapletení vedeli už v minulom roku, zatkli ho však až minulý týždeň.

Informácie o prípade sa podarilo získať americkej televízii Fox News vďaka žalobe na nemenovanú ženu zo štátu Nevada. Tá mala podľa žalobcov vydať svoju 9-ročnú dcérku na sprostredkovanie sexuálneho výcviku práve Johnovi Griffinovi, producentovi spravodajskej televízie CNN. Okrem nej sú v žalobe obsiahnuté aj dve ďalšie ženy.

Po zatknutí prvej ženy v auguste 2020 zhabali federálni vyšetrovatelia producentovi CNN v septembri rovnakého roku elektronické zariadenia, pamäťové nosiče či kamery. FBI však Griffina zatkla až 10. decembra tohto roku.

„Pred jeho zatknutím a obžalobou sme ani len netušili o tomto prípade,“ vyjadril sa hovorca televízie CNN. Producenta následne prepustili. Taktiež ozrejmil, že medzi Griffinovými zhabanými predmetmi neboli žiadne, ktoré pochádzali z prostredia samotnej televízie.

Vyzdvihol ma John

Žena z Nevady mala podľa žaloby vziať svoju 9-ročnú dcéru, ktorú mala v náhradnej opatere, do Bostonu v štáte Massachusetts. Griffin ich tam vyzdvihol a odviezol do svojho dovolenkového domu v štáte Vermont. Dieťa vyšetrovateľom opísalo producentov dom aj fakt, že ju na letisku vyzdvihol muž menom John.

Keď sa dievča neskôr vrátilo k svojej biologickej matke, tá sa snažila kontaktovať spomenutú náhradnú matku. Skrz mobil dcéry sa dostala k textovým správam, ktoré pojednávali o sexuálnych hračkách či praktikách, ale aj o jej ratolesti a Griffinovi. Ten mal okrem iného napísať, že „žena je žena, bez ohľadu na vek“.

Sex a sexuálny „tréning“

Producent matke pri neskoršom telefonickom hovore tvrdil, že sa medzi ním a dieťaťom nič nestalo. Deväťročné dievča však sociálnym pracovníkom viackrát povedalo, že musela sledovať, ako jej adoptívna matka vykonáva pohlavný styk so štyrmi rôznymi mužmi vrátane Griffina.

Obžalovaná náhradná matka odmietla, že by bolo dieťa prítomné pri týchto aktivitách, avšak neskôr priznala, že fotografovalo následky ich fetišistických BDSM hier.

V bodoch obžaloby sa tiež spomína, že Griffin mal sledovať, ako bolo dievča prinútené vykonať niektoré sexuálne úkony na svojej adoptívnej matke. Producent mal následne do svojho domova priviezť ďalšie tri ženy s ich maloletými dcérami. Dôvodom bol podľa obžaloby „sexuálny tréning“.

Ďalšia kauza CNN

Griffin pritom nie je jediný člen televízie CNN, ktorý momentálne čelí neblahým obvineniam. Moderátor Chris Cuomo mal podľa dokumentov prokuratúry v štáte New York poskytovať neprípustnú pomoc svojmu bratovi, bývalému guvernérovi štátu New York Andrewovi Cuomovi. Je obvinený zo sexuálneho obťažovania.

Moderátor naliehal na rôzne zdroje vrátane novinárov, aby mu poskytli informácie o osobách, ktoré jeho brata Andrewa obviňujú. Tie následne poskytoval kancelárii guvernéra, svojho brata. Takisto vyvíjal úsilie, aby upravili svoje reakcie na obvinenia. Televízia v reakcii na dané zistenia okamžite pozastavila Chrisovi Cuomovi činnosť.


Ďalšie články