Liverpool zdemoloval Crystal Palace a nasadil k bodovému trháku

IMG_6822 Futbalisti Liverpoolu si takúto gólovú radosť na ihrisku Crystal Palace zopakovali až sedem krát. Foto: Instagram/premierleague

Po zápase so Spurs v uplynulom kole si Klopp s Mourinhom vymieňali názory na to, či je strojom na výsledky Liverpool alebo Tottenham. V štrnástom kole sa ukazuje, že červený stroj sa len rozbieha a majster napriek početným zraneniam nezľavuje z ambícií.

Koncert The Reds v Selhurst Parku

Domáci Crystal Palace podľahol vedúcemu Liverpoolu 0:7. Londýnčania pritom v doterajšom priebehu ligy nepatrili k žiadnym fackovacím panákom. Patrila im dvanásta priečka a majú na konte niekoľko zaujímavých skalpov vrátane a Manchestru United, Leedsu či Southamptonu.

Liverpool šetril najlepšieho strelca Salaha. Napriek tomu mu však vyšiel štart do zápasu a už v tretej minúte sa po prihrávke Maneho presadil Minamino. Do tridsiatej minúty sa zdalo, že domáci môžu byť lídrovi vyrovnaným súperom a vypracovali si viacero nádejných príležitostí. Gól Maneho z 35. minúty však zlomil ich odhodlanie a ďalej to bol už len koncert The Reds. Zdalo sa, že v sobotu im do brány padne úplne všetko. Do konca prvého polčasu po peknom pase Robertsona trafil Firminho.

V druhom polčase prišiel na záverečných tridsať päť minút na ihrisko aj Mohamed Salah. Stihol ešte prihrať Firminhovi na druhý gól a ďalšie dva sám pridal. Spolu s gólom Hendersona z úvodu druhého polčasu to v konečnom súčte znamenalo pre Crystal Palace až krutú prehru 0:7.

Efektívni Citizens vezú všetky body zo Southamptonu

Štvrtý Southampton privítal deviaty Manchester City. Napriek tabuľkovému postaveniu, opraty zápasu vzali od úvodu do rúk hostia. Mali častejšie loptu na kopačkách a vysokým napádaním rozbíjali rozohrávku doterajšieho prekvapenia ligy. V pätnástej minúte ešte gól Rodriho pre postavenie mimo hry neuznali. O minútu neskôr už v súlade s pravidlami otvoril skóre Sterling. Asistoval mu de Bruyne.

The Saints potom zapli na vyššie otáčky, ale strelecké pokusy im najčastejšie zablokovala pozorná obrana hostí. Do polčasu pre zranenie musel z hry odstúpiť kanonier domácich Danny Ings. To im neubralo na aktivite ani v druhom polčase, ale do dobrých príležitostí sa dostavali skôr zverenci Pepa Guardiolu.

V nadstavenom čase zahodili Mahrezom aj vyloženú brejkovú situáciu, keď sa útočníci belasých ponúkali so zakončením. City tak potvrdili svoj chabý priemer len jedného streleného gólu na zápas na ihriskách súperov. Tentoraz to vďaka bezchybnej defenzíve stačilo na plný bodový zápis. 

Rahim Sterling, strelec jediného gólu v zápase. Foto: Instagram/premierleague

Trápenie Arsenalu pokračuje, Arteta nebol ani „doma“ prorokom

Michael Arteta so svoji trápiacim sa Arsenalom pricestoval na ihrisko Evertonu, v ktorom ako hráč v Anglicku začínal a pôsobil tam dlhých šesť rokov. V zostave mu chýbal zranený kanonier Aubameyang a súper bol extra motivovaný. Everton by sa v prípade plného bodového zisku posunul na druhú priečku neúplnej tabuľky a tak vstúpil do duelu aktívne.

V 22. minúte si hlavičku Calvert-Lewina nešťastne zrazil do vlastnej brány Holden a Everton išiel do vedenia. V tridsiatej piatej minúte vyrovnal z penalty Pepe a potrestal tak faul Daviesa v šestnástke. Pred ďalším inkasovaným gólom zachránil Arsenal brankár Leno, keď nádhernú strelu Calvert-Lewina vyškriabal nad brvno. Z následného rohu sa hlavou presadil obranca Mina a spokojnejší išli do kabín hráči Evertonu.

Po prestávke sa Everton stiahol do obranných blokov a nechal hrať Londýnčanov. Prvých desať minút mali loptu v držaní vyše osemdesiat percent. V 54. minúte skončil koníček Davida Luiza na tyči Pickfordofej brány. Everton pohrozil v 63. minúte, dravý prienik Richardlisona sa ale neskončil presnou finálnou prihrávkou. Arsenal ťažko bránil najmä štandardné situácie. V 81. minúte tečovaná strela Iwobiho po rohu tesne minula bránu Lena.

Väčšiu príležitosť si už Kanonieri nevypracovali a tak zapísali ďalšiu prehru. V lige vyhrali naposledy 1. novembra, patrí im pätnásta priečka. Stolička pod Artetom je tak čoraz labilnejšia. 

Stopér Evertonu Yerry Mina vyskočil najvyššie a rozhodol duel s Arsenalom. Foto: Instagram/premierleague

Kolo dohrajú šiestimi zápasmi v nedeľu a pondelok. Ťahákom bude najmä konfrontácia Tottenhamu s Leicestrom. Mourinhovci budú chcieť odpovedať na bodový trhák Liverpoolu, v prípade výhry môže ísť na druhú priečku aj Leicester.

Crystal Palace – FC Liverpool 0:7 (0:3)

44. a 68. Firmino, 81. a 84. Salah, 3. Minamino, 35. Mane, 52. Henderson

Southampton – Manchester City 0:1 (0:1)

16. Sterling

Everton – Arsenal 2:1 (2:1)

22. Holding (vlastný gól), 45. Mina – 35. Pepe (penalta)


Ďalšie články