Nechajte odpočítavanie do Vianoc alebo Nového roka na aplikáciu Hurry

vianoce-hurry-2 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Koľko dní zostáva do Vianoc? Táto otázka v poslednom čase zaznieva čoraz častejšie. Ľudia sa tešia na sviatky a netrpezlivo odpočítavajú dni, ktoré ich delia od 24. decembra.

Takéto odpočítavanie a neustále kontrolovanie však môžete prenechať aj na aplikáciu v smartfóne. Hurry zvládne presne odpočítať čas do udalosti, ktorú si zvolíte. Či už pôjde o spomínané Vianoce alebo Nový rok, prípadne narodeniny blízkej osoby, odpočítavanie môžete mať stále na očiach.

Angličtina nemusí byť prekážkou

Prostredie aplikácie Hurry je jednoduché a ľahko sa v ňom zorientuje každý bežný používateľ. Problémom môže byť angličtina, ale väčšina obsahu je zrozumiteľná vďaka piktogramom a ikonám. Stiahnuť si ju môžu používatelia smartfónov s operačným systémom Android.

Aplikácia je dostupná zadarmo, niektoré funkcie v nastaveniach sú za príplatok. Aj v bezplatnej verzii je však plne použiteľná a platba je skôr o podpore vývojárov. Môžete si s ňou prepojiť kalendár v telefóne, aby sa udalosti na odpočítanie vytvorili automaticky.

Foto: Martin Minka

Variabilita udalostí aj motívov

Najspoľahlivejší spôsob je nastaviť udalosti manuálne. Dôležitý je názov, ktorý budete mať stále na očiach. Ďalej používateľ zvolí jeden z typu udalosti, napríklad výročie, koncert, let, oslava či svadba. Udalosť sa môže opakovať každý rok, mesiac alebo týždeň.

Medzi voliteľné patrí určenie miesta, kde sa udalosť bude konať. Na záver vyberiete GIF súbor, teda opakujúce sa krátke video, ktoré vystihne celú udalosť. K odpočítavaniu Vianoc pasuje svietiaci stromček, pri oslave narodenín torta so sviečkami.

Výber gifov zabezpečuje známa aplikácia Giphy, možností je teda naozaj veľa. K uloženým udalostiam môžete pridať poznámky, nastaviť upozornenia alebo ich zdieľať priateľom cez sociálne siete.

Foto: Martin Minka

Hurry: Skôr na zábavu než na úžitok

Hurry určite nepatrí medzi aplikácie s bohatou škálou funkcií. Takisto ju pravdepodobne nebudete využívať každý deň.

Na druhej strane vám môže spríjemniť svojím príjemným dizajnom očakávané udalosti, ktoré si môžete umiestniť vo forme miniaplikácie aj na domovské menu smartfónu. Potom ich budete mať stále na očiach.


Ďalšie články