V Košiciach sa koná mestský kultúrny festival Košické Hanusove dni, všetko je online

ilustrák_1 Foto: Hanusove dni

Hanusove dni už šiestykrát zavítajú do Košíc, kde rozprúdia diskusie, prednášky a TEDx talky zjednotené témou Zlato sa čistí v ohni: Ako sa vyhnúť lacnému kresťanstvu?

Chceme sa spoločne zamyslieť nad výzvami súčasných kresťanov v politike či environmentalistike, nad osobným i verejným prežívaním problémov a kríz či reflektovať návštevu pápeža Františka netradičným spôsobom,” približuje riaditeľ festivalu Juraj Šúst.

Program príjemne prekvapí

Šiesty ročník je obohatený o čerstvé tematické okruhy – ekológia, psychológia či ženskosť. Okrem iných vzácnych hostí sa diváci môžu tešiť na českú psychologičku, rečníčku a spisovateľku Kateřinu Lachmanovú, rehoľnú sestru Lamiyu či kňaza, spisovateľa a biológa Marka Orka Váchu, ktorý sa na festival pripojí cez online platformu. Celý program aj so zoznamom rečníkov nájdete na stránke festivalu. V popise každého podujatia je možné si kúpiť individuálnu vstupenku alebo permanentku.

Organizátorom je Spoločenstvo Ladislava Hanusa

Poslaním SLH je prinášať Krista a evanjelium do verejného života na Slovensku. Už viac ako 19 rokov sa usiluje spájať vieru s rozumom duchovno-intelektuálnou formáciou mladých lídrov a angažovaním sa pre spoločné dobro v rôznych oblastiach kultúrneho a verejného života.

Po zmene situácie a zavedení lockdownu možno festival sledovať online.


Ďalšie články