Nesmej sa jej, ona je postihnutá kresťanka. Novinári SME urážali speváčku Magušinovú a veriacich

Bez názvu Sima Magušinová. Foto: reprofoto YouTube

Spolupracovníci denníka SME urážali na sociálnej sieti slovenskú speváčku Simu Magušinovú, jej manžela či veriacich ľudí ako takých. Padali aj slová o „postihnutých kresťanoch“.

Novinári z denníka SME na Twitteri slovne zaútočili na populárnu slovenskú speváčku Simu Magušinovú, za slobodna Martausovú. Popritom padali aj veľmi tvrdé slová na adresu kresťanov ako takých. Informoval o tom konzervatívny denník Postoj.

Kauza odštartovala príspevkom komentátora zmienených novín Petra Tkačenka. „Taká vec. Už niekto napísal hanopis na Simu Martausovú alebo to zas budem musieť urobiť ja?” napísal v sobotu.

Tkačenko, ktorý sa v minulosti zviditeľnil aj tým, že Ježiša Krista nazval „mŕtvym židovským pankhartom“, ďalej píše, že Magušinovej tvorba je „do radu infantilná hrôza“.

Postihnutá kresťanka

Neskôr sa do diskusie zapojil aj Rado Ondřejíček, známy aj pod pseudonymom Cynická obluda. Ondřejíček je dvorným humoristom tohto média. Predtým pôsobil aj pod hlavičkou spriateleného Denníka N, s ktorým sa rozlúčil v roku 2019.

„Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým,“ reagoval Ondřejíček na Tkačenkov príspevok. V ďalšom komentári dodal, že jej tvorba je „nekreatívna, uslintaná gýčová sračka“.

Zdroj: Twitter

Tkačenko na adresu oceňovanej slovenskej interpretky pôvodom z Považskej Bystrice doplnil, že „by ju mohli zašiť a aspoň by sa zastavila nová produkcia”.

Počas rozhovoru sa dostali až k urážke jej manžela Michala Magušina. „Lol, tak fráterník z Postoja. To na ten jej svet z leporela krásne sedí,“ napísal Tkačenko.

Kto je kto?

Magušin v minulosti pracoval v týždenníku .týždeň a známy bol aj ako moderátor politickej diskusnej relácie TV JOJ Na hrane. V Postoji moderuje formát Postoj TV.

Jeho manželka, ktorá sa otvorene hlási k viere v Boha, sa minulý rok zviditeľnila aj tým, že sa ohradila voči spôsobu, akým divácka anketa Osobnosť televíznej obrazovky (OTO) nesúca sa v znamení témy „Boh šoubiznisu“ parodovala kresťanstvo.

„A nechcem zabudnúť poďakovať tomu najdôležitejšiemu pre mňa – Pánu Bohu, ktorý je teda pre mňa trochu iný ako ten z tých dokrútok. Teda dosť iný, vlastne úplne iný. Takže Pánu Bohu ďakujem hlavne, pretože on mi dal ten dar, že sa o svoje piesne môžem s ľuďmi deliť. A preto sa nikdy nebudem zaňho hanbiť, ani si z neho robiť srandu. Pekný večer ešte,“ povedala umelkyňa, ktorá uspela v kategórii speváčka roka.


Ďalšie články