Lekárka, ktorá odrádzala pacientov od očkovania, umrela. Podľa všetkého na COVID-19

Plagát u dotknutej lekárky. Foto: reprofoto/Facebook Plagát u dotknutej lekárky. Foto: reprofoto/Facebook

Správa z minulého týždňa, podľa ktorej umrela lekárka zo stredného Slovenska, je podľa Polície SR pravdivá. Zosnulá doktorka mala pacientov varovať a odrádzať od očkovania.

Polícia Slovenskej republiky preverovala úmrtie lekárky z Banskej Bystrice, ktorá pacientov varovala pred očkovaním. Správu, na ktorú upozornila stránka Nekŕmte nás odpadom už 3. novembra, polícia označila za pravdivú.

Obvodná lekárka podľa príspevkov na Facebooku odrádzala ľudí od očkovania rôznymi plagátmi v ordinácii. Napríklad postava Zubatá s kosou zo snímky Perinbaba s popisom „volám sa Astra-Zeneca Pfizerová“. Iný papier na sebe niesol text, že nechať sa zaočkovať proti koronavírusu, aby mohol človek cestovať, je ako nechať sa dobrovoľne zmrzačiť pre možnosť parkovania na miestach pre postihnutých.

Táto správa sa medzitým šírila po slovenskom internete, pričom nebolo známe, či je pravdivá. Polícia však v pondelok podvečer správu potvrdila. „Toto nie je hoax: lekárka, ktorá odrádzala od očkovania takýmito plagátmi, zomrela,“ napísala stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Polícia nám dala za pravdu

Polícia špecifikovala, že na základe upozornení od občanov sa im podarilo overiť spomínanú správu a označila ju za pravdivú. Rodine a blízkym osobám lekárky zároveň vyjadrili úprimnú sústrasť.

Pôvodný zdroj správy taktiež špecifikoval, že doktorka mala umrieť priamo na ochorenie COVID-19. Polícia túto informáciu vo svojom príspevku priamo nespomenula ani nešpecifikovala. Potvrdila však úmrtie lekárky aj pravdivosť virálnej správy.

„Polícia SR potvrdila, že Nekŕmte nás odpadom zverejnilo pravdu… Ako sme informovali, obvodná lekárka MUDr. Elena D. bola hospitalizovaná na oddelení ARO v Rooseveltovej nemocnici, kde na následky COVID-19 aj zomrela,“ zverejnila krátko po polícii stránka Nekŕmte nás odpadom.


Ďalšie články