Škandál! Štátny zamestnanec má pro-life názory

00070979221_403624890349994_5170922513059807232_n

Michal Krčméry, zamestnanec ministerstva financií sa vo svojom voľnom čase angažuje v pro-life hnutí. Poslankyňa SaS ho za to pranieruje na sociálnych sieťach.

Michal Krčméry sa už roky angažuje v pro-life hnutí. Je napríklad spoluautorom projektu Gól za život, v rámci ktorého usporadúva priateľské futbalové zápasy po celom Slovensku, kde sa snaží povzbudiť budúcich otcov, aby sa v prípade neplánovaného tehotenstva zachovali ako muži a podporili svoju manželku či partnerku. V tieto dni zas pracuje na podpore pre návrh zákona na pomoc tehotným ženám, pre ktorý zháňa podpisy medzi slovenskými lekármi.

A práve pre túto svoju aktivitu sa Krčméry stal terčom pre poslankyňu Janu Bittó Cigánikovú, ktorá na svojom profile na sociálnej sieti zverejnila jeho súkromnú emailovú konverzáciu, čo odoslal vo svojom voľnom čase zo svojej súkromnej mailovej schránky. Okrem toho o ňom a jeho kolegoch poslankyňa zverejňuje informácie, ktoré podľa informácií Štandardu nie sú dostupné z verejných zdrojov, a vyzýva verejnosť aj ministerstvo financií, aby mali aktivity tohto pána pod drobnohľadom.

Čo také škandalózne Krčméry urobil?

Nech sa na status poslankyne pozerám akokoľvek, nič zlé v jeho konaní nenachádzam. Ak by Krčméry zbieral podpisy pod nejaký rasistický návrh, tak by sa rozhorčenie poslankyne dalo pochopiť. Ale komu môže prekážať, ak štátny zamestnanec zbiera podpisy na podporu zákona, ktorý má pomáhať tehotným ženám v núdzi?

Jediné, čo sa z príspevku poslankyne dá vyčítať, je, že škandál spočíva v tom, že zamestnanec ministerstva má pro-life názory a nebojí sa ich prejaviť. Takýto postup voči ľuďom s názormi odporujúcimi progresivistickej kultúre už poznáme. Na západ od nás je ich plno. Za všetky spomeniem aspoň študentku medicíny, ktorú univerzita nepustila na prax do nemocnice, lebo zastávala pro-life názory, nášho kolegu, novinára Martina Leidenfrosta, ktorý bol vyhodený ešte aj z katolíckych novín, lebo sa postavil proti homosexuálnym „manželstvám“, či najnovšie prolife aktivistov na Oxfordskej univerzite, ktorých stánok napadli ich vlastní spolužiaci na školskej akcii.  

Alebo to máme chápať ako novú fázu kultúrno-etických sporov, v ktorej na seba budú jednotlivé tábory vyťahovať súkromnú komunikáciu či interné údaje a budú ich zverejňovať na verejnosti? S čím by podľa poslancov SaS mala začať protistrana? S údajmi o ľuďoch, ktorí organizovali gay pride? Tu môžeme vidieť, aké je podobné správanie absurdné.

Ešte kurióznejšie celý prípad vyznieva v politickej rovine, keďže návrh zákona voči ktorému poslanci SaS vedú svätú vojnu, vychádza z programového vyhlásenia vlády, ktorej sú sami súčasťou. Výsledkom je teda situácia, keď časť koaličných poslancov na základe programového vyhlásenia vlády vytvorí návrh zákona, voči ktorému jej koaličný partner ostro vystupuje a podporuje verejné protesty či mediálny lynč voči jeho predkladateľom a vlastným koaličným partnerom. A keď na podporu tohto zákona organizuje štátny zamestnanec podpornú petíciu, tak ho predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo z tej istej vlády pranieruje na Facebooku a zverejňuje jeho súkromnú emailovú korešpondenciu.

Napokon, médiá už viackrát informovali o tom, že rodina Krčméryovcov sa v posledných mesiacoch stala terčom útokov rôznych radikálov, pre čo sa sám profesor s rodinou musel aspoň na čas odsťahovať preč zo Slovenska. Poslankyni Bittó Cigánikovej však ani to nebráni v tom, aby súkromné aktivity jeho syna bezdôvodne škandalizovala na sociálnych sieťach a vyzývala ľudí, aby ho mali pod drobnohľadom.

Poslankyňa by si teda mohla vstúpiť do svedomia a minimálne začierniť osobnú emailovú adresu Michala Krčméryho, ktorej zverejnením okrem morálnych porušuje pravdepodobne aj štátne zákony.

Na stránkach Štandardu na to už upozornil Patrik Daniška, všimol si to aj Vladimír Palko a Bittó Cigániková to znova len potvrdila. Propotratové hnutie sa radikalizuje.


Ďalšie články