Aplikácia eBločky ponúka možnosť archivovať všetky pokladničné doklady a faktúry na jednom mieste

eBločky_3 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Pokladničné bloky sú dnes pre mnohých ľudí zbytočné. Spravidla si ich nechávame, len ak patria ku produktu, na ktorý sa vzťahuje záruka. Málokomu sa chce skladovať hrubé zväzky blokov z každého nákupu v potravinách.

Napriek tomu existuje situácia, kedy má evidencia bločkov zmysel. Pokiaľ vám každý mesiac pretekajú peniaze pomedzi prsty a neviete kam, pomôže vám aplikácia eBločky. Do nej si môžete ukladať všetky bločky či faktúry a aplikácia vám zároveň bude evidovať vaše výdavky.

Dostupná a bezplatná aplikácia

Aplikácia eBločky je určená pre všetky typy smartfónov. Okrem používateľov mobilov s operačným systémom Android alebo iOS ju môžu vyskúšať aj majitelia novších modelov Huawei prostredníctvom AppGallery.

Používanie nie je nijakým spôsobom spoplatnené. Aby však mohla aplikácia spravovať vaše výdavky, je nutné registrovať sa do nej. Praktické a rýchle je prihlásenie cez konto Google, môžete si však zvoliť aj niektorú z alternatív.

Foto: Martin Minka

Skenovanie QR kódu alebo manuálne zadávanie

Zadanie nového bločka do aplikácie zvládne každý používateľ a nevyžaduje si žiadne zručnosti. Po otvorení aplikácie stačí namieriť fotoaparát na QR kód na doklade. QR kód je spravidla umiestnený v dolnej časti a má tvar štvorca.

Z kódu aplikácia získa údaje ako dátum kúpy, sumu, názov obchodníka a iné. Pokiaľ blok nemá QR kód alebo sa aplikácii nedarí prečítať ho, môžete všetky príslušné údaje zadať manuálne. Je to zdĺhavejšie, ale blok je neskôr možné odfotografovať ako prílohu k danému výdavku.

Foto: Martin Minka

Zoznam bločkov a nastavenie záruky

Evidované bločky sú v aplikácii zoradené do jednoduchého zoznamu. K jednotlivým položkám môžete pridať aj prílohy, napríklad spomínanú fotografiu bloku, ktorá sa zíde pri reklamácii kúpeného produktu.

V súvislosti s kúpenými produktmi aplikácia eBločky ponúka možnosť nastaviť si odpočítavanie záruky, takže máte prehľad o tom, ktoré z vašich tovarov sú v záruke. Ide predovšetkým o elektroniku a drahšie položky, nie o potraviny alebo drogériu.

Prehľad je poslednou časťou aplikácie a ponúka jednoduché grafické spracovanie výdavkov, ktoré sú prostredníctvom bločkov registrované. Používateľ si nastaví limit denných, týždenných či mesačných výdavkov. Jeho prekročenie sa následne zobrazí červenou farbou.

Foto: Martin Minka

eBločky: Zjednoduší každodenný život i dlhodobú archiváciu

Aplikácia eBločky je tu pre každého, kto chce mať poriadok vo svojich výdavkoch. Či už ide o evidenciu výdavkov, alebo archiváciu pokladničných blokov so zárukou, možnosti sú široké. Svojou jednoduchosťou osloví kohokoľvek bez ohľadu na vek či technologické znalosti.


Ďalšie články