Transsexuál, ktorý v americkej škole znásilnil spolužiačku, je vinný. Škola sa to vraj snažila ututlať

Zatknutie Scotta Smitha. Foto: reprofoto/Youtube Zatknutie Scotta Smitha. Foto: reprofoto/Youtube

Transsexuálny žiak, ktorý na strednej škole v okrese Loudoun v americkom štáte Virgínia znásilnil spolužiačku na ženských záchodoch, je vinný. Očakáva ho ešte jeden súd v súvislosti s ďalším sexuálnym napadnutím.

O incidente informoval aj Štandard, pričom celá kauza sa začala v máji tohto roku. Vtedy došlo k prvému útoku zo strany odsúdeného 15-ročného chlapca. Identita útočníka nie je vzhľadom na jeho nízky vek verejne známa.

Otec obete Scott Smith uviedol, že jeho dcéra bola 28. mája na školských dievčenských záchodoch, keď tam vošiel „chlapec v sukni“ a zneužil ju. Podľa obžaloby išlo o násilný pohlavný styk, raz análny a raz orálny.

Celý prípad nabral ešte vážnejší spád po tom, ako chcela tamojšia okresná školská rada zaviesť všeobecný prístup pre transsexuálov na ženské záchody. Scott Smith vtedy tento návrh kritizoval a argumentoval sexuálnym napadnutím svojej dcéry.

O ničom nevieme?

Hlavný inšpektor pre verejné školy Loudounského okresu (LCPS) Scott Ziegler na to reagoval s tým, že transgenderový predátor alebo podobná osoba „jednoducho neexistuje“. Ziegler taktiež argumentoval, že nemajú žiadne záznamy o sexuálnych útokoch, ktoré by sa odohrali na školských toaletách. Smithova dcéra pritom znásilnenie ohlásila svojim učiteľom.

Tieto vyjadrenia spolu s reakciou tamojšej progresívnej aktivistky, ktorá spochybnila znásilnenie jeho dcéry, vyvolali v Smithovi záchvat hnevu. Musela zasiahnuť polícia, ktorá ho zatkla a odsúdila za výtržníctvo podmienečne na desať dní väzenia.

Americký bulvárny denník Daily Wire neskôr zistil, že tamojšia školská rada útočníka potichu premiestnila do novej školy v rovnakom okrese. Tam sa mal 6. októbra dopustiť ďalšieho sexuálneho útoku. Jeho vyčíňaniu je však zrejme konečne koniec.

Sudkyňa pre mladistvých Pamela Brooksová v pondelok 25. októbra rozhodla, že chlapec je vinný zo znásilnenia Smithovej dcéry vo všetkých bodoch obžaloby. Súd súvisiaci s druhým sexuálnym napadnutím sa bude konať v novembri.

Prípad pokračuje

Smithovci teraz žiadajú vyvodenie zodpovednosti pre školských úradníkov, ktorí sa vraj snažili celý prípad zamiesť pod koberec. Jeden z členov školskej rady spomínanej strednej školy Berth Barts už podal rezignáciu, hlavným terčom je však hlavne inšpektor Ziegler.

Rodičia žiadajú aj ospravedlnenie od Národnej asociácie školských rád (NSBA), ktorá Smithovcov a podobných rodičov nazvala „domácimi teroristami“ pre ich obavy z transsexuálov na školských záchodoch opačného pohlavia.

Žiaci zo strednej školy Broad Run, kde sa odohral útok na Smithovu dcéru, v utorok zorganizovali odchod počas vyučovania. Protestovali tak proti správaniu vedenia, ktoré umožnilo, aby sa celý incident odohral.

https://twitter.com/VinceCoglianese/status/1453013432488415248

Ďalšie články