Riaditeľ NASA Bill Nelson verí, že vo vesmíre existuje aj iný život

Bill Nelson. Foto: reprofoto/Youtube Bill Nelson. Foto: reprofoto/Youtube

Vesmír je taký obrovský, že nemôžeme vylúčiť mimozemský inteligentný život, uviedol v rozhovore riaditeľ organizácie NASA Bill Nelson. Vo svojich vyjadreniach pripomenul aj desiatky nevysvetliteľných zahliadnutí UFO, ktoré pochádzajú od amerických vojenských a civilných pilotov.

Riaditeľ americkej vesmírnej a leteckej organizácie NASA senátor Bill Nelson verí, že vo vesmíre nie sme sami. Nelson taktiež predpokladá, že náš vesmír nemusí byť len jedna osamotená existencia vo všemíre. Vyjadril sa tak v rozhovore s Centrom pre politiku Univerzity vo Virgínií.

Šéf NASA počas diskusie predstavil svoj názor na otázky týkajúce sa možnosti mimozemského života. „Môj osobný pohľad je, že vesmír je taký veľký, a teraz dokonca existujú teórie o ďalších vesmíroch. V takom prípade, kto som ja, aby som povedal, že planéta Zem je jediné miesto so životom, ktorý je civilizovaný a organizovaný, ako ten náš?“ zvýraznil Nelson.

Dodal, že vzhľadom na neuveriteľnú veľkosť vesmíru je existencia inej planéty s inteligentným životom vysoko pravdepodobná. Zdôraznil preto aj snahu organizácie NASA o hľadanie takéhoto života.

https://standard.sk/50234/americania-vydaju-spravu-o-ufo-bude-to-tazke-vysvetlit-hovori-exsef-rozviedky/

Lepší správca Zeme

Nelson taktiež odkázal na stovky svedectiev o neidentifikovateľných objektoch, ktoré zachytili členovia amerických leteckých síl od roku 2004. „Ani oni nevedia čo to je, my nevieme čo to je… Ale je to niečo. A tak je naše poslanie stále hľadať – čo, kto je tam vonku? Kto sme my? Ako sme sem prišli? Ako sme sa stali tým, čím sme?“ pýta sa riaditeľ.

Sám však nemá žiadnu konkrétnu odpoveď. Ani vedenie amerického ministerstva obrany nedosiahlo žiadnu jednoznačnú odpoveď na otázku údajných objektov UFO. Nevylučujú, že ide o zachytené technológie Ruska či Číny, alebo o hru prírodných síl.

„Čo si myslíte, že robíme na Marse? Hľadáme život. To je súčasť poslania NASA,“ pripomenul Nelson. Hľadanie života však podľa neho aj kladie väčší dôraz na starostlivosť o životné prostredie našej planéty. „Takže viem, aká je moja úloha, aby som bol lepší správca tejto planéty a lepší občan planéty Zem,“ dodal riaditeľ NASA.


Ďalšie články