V Hlbokom pri Liptovskom Mikuláši vyhlásili mimoriadnu situáciu. Pri požiari zahynuli dve deti

Pri požiari v osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši zomreli dve deti Foto: HaZZ/TASR

Krízový štáb mesta Liptovský Mikuláš vyhlásil v piatok pre tragický požiar v osade Hlboké mimoriadnu situáciu. Štáb tiež prijal opatrenia na pomoc pre rodičov a preživších členov rodiny z vyhoreného príbytku. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Pri požiari jednoduchej stavby v osade Hlboké v meste Liptovský Mikuláš našli zasahujúci hasiči dve deti bez známok života. Ďalšia maloletá osoba bola zdravotnými záchranármi prevezená do nemocnice. Na mieste zasahuje 14 hasičov, ktorým sa požiar podarilo lokalizovať a momentálne pracujú na jeho likvidácii. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

„Po príchode na miesto bolo zistené, že stavba sa nachádza v treťom štádiu horenia. Po vykonanom prieskume našli zasahujúci hasiči v priestoroch dve maloleté osoby bez známok života,“ spresnila Križanová. Požiar likvidujú hasiči z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a z Liptovského Hrádku.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Gabriely Kremeňovej boli na miesto nešťastia vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. „V súčasnosti vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti bližšie informácie, až do skončenia vyšetrovania,“ uviedla Kremeňová.

(tasr,sita)


Ďalšie články