Taraba zaútočil na Čaputovej dcéru. Tá mu odkazuje, že dosiahol dno. Polícia skloňuje šikanu

Zuzaná Èaputová Foto: Jaroslav Novák/TASR

Hlava štátu Zuzana Čaputová poslancovi Tomášovi Tarabovi odkázala, že útok na politika cez jeho deti je politickým dnom. Reagovala tým na jeho čerstvý facebookový príspevok, v ktorom zosmiešňoval jej 17-ročnú dcéru Emmu, začínajúcu modelku. Policajný zbor v tejto súvislosti píše o šikane voči mladistvej osobe.

Prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti uviedla, že útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Reagovala tým na najnovší príspevok poslanca a šéfa strany Život – Národná strana Tomáša Tarabu.

„Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!“ pokračovala hlava štátu.

Pripomeňme, že Taraba na Facebooku v utorok okolo obeda zverejnil fotografiu Čaputovej 17-ročnej dcéry Emmy, ktorá sa popri štúdiu na strednej školy venuje modelingu. K nemu doplnil implicitne posmešný popis: „Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku.“

Kde fotografia vznikla?

Konkrétny záber prezidentkinej dcéry pochádza z víkendového podujatia Fashion LIVE 2021, kde Emma Čaputová prezentovala šaty pre niekoľkých módnych návrhárov, čo sa nezaobišlo bez širšej mediálnej pozornosti.

Začínajúcu modelku prišla v nedeľu večer na podujatie podporiť aj samotná prezidentka. Spolu so staršou dcérou Leou sedela v prvom rade.

Reagovala aj polícia

Tarabov príspevok neušiel pozornosti Polícii SR. Tá skrze svoj oficiálny facebookový príspevok napísala, že útok na „mladistvú osobu podnecuje nenávisť a šikanu“.

„V rámci našej činnosti na sociálnych sieťach nekomentujeme vyjadrenia politikov, prípadne ich kroky, a to je jedno, z ktorého politického tábora pochádzajú. Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom – vyšetrovateľom,“ napísala polícia.

„Avšak v tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice. Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu,“ doplnila.

Tarabu odsúdila aj koalícia

„Neuverejnil to s cieľom pochváliť 17-ročnú slečnu, ale jeho cieľ bol ironicky dehonestovať dcéru prezidentky.
Želám jeho piatim deťom, aby im nikdy nikto neubližoval preto, že ich otec je Tomáš Taraba,“ skonštatoval poslanec Jozef Pročko (OĽaNO).

Pročka doplnil aj jeho stranícky kolega Andrej Stančík. „Od majstra zaokrúhľovania cien rožkov a odborníka na bitku pri Viedni proti Arabom je to ďalší výstrel mimo. Tentokrát šikanujete 17-ročné dievča a podhadzujete ho agresívnej ‚alternatíve‘,“ napísal.

„Vy sa nehanbíte do politiky ťahať deti? Vám príde v pohode napádať a spôsobovať psychický tlak na deti len preto, že ich rodič sa Vám nepáči?,“ napísala priamo pod jeho príspevok mládežnícka organizácia SaS.

Kritici píšu, že politik si z prehliadky vybral zámerne nekvalitný výrez tváre Čaputovej dcéry a publikoval ho bez akéhokoľvek kontextu. Na fotke je tvár modelky s typickým výrazným líčením. 

Tomáš Taraba je podľa tohtoročného rebríčka popularity zostaveným na Facebooku takzvanou Katedrou komunikácie piatym najsledovanejším politikom. Na tejto sociálnej sieti má vyše 40-tisíc sledovateľov.


Ďalšie články