Kauza Loudoun. Otec obvinil školu z pokusu ututlať znásilnenie jeho dcéry transsexuálom

Zatknutie Scotta Smitha. Foto: reprofoto/Youtube Zatknutie Scotta Smitha. Foto: reprofoto/Youtube

Progresívna politika nad bezpečnosť detí. Tak znejú obvinenia zo strany nahnevaných rodičov na vedenie verejných škôl v okrese Loudoun, štát Virgínia. Na verejnosť sa dostali šokujúce informácie o prípade znásilnenia žiačky zo strany jej spolužiaka. Ten sa vraj označuje za ženu a podľa školských pravidiel tak mal prístup na dievčenské toalety, kde k útoku došlo. Po premiestnení do druhej školy mal útočník znásilniť ďalšie dievča.

V americkom štáte Virgínia počas júnového školského zasadnutia v okrese Loudoun zatkli jedného z rodičov. Na videu z incidentu je vidieť, ako otca menom Scott Smith policajti ťahajú preč z miestnosti. Bol odsúdený za výtržníctvo na 10 dní väzenia podmienečne.

Tento prípad vyvolal za veľkou mlákou diskusiu o ochrane zamestnancov škôl, pričom Národná asociácia školských rád (NSBA) citovala Smithove zatknutie ako dôvod na rozšírenie ochrany pre školských úradníkov.

Celý prípad však má však ďaleko temnejšie pozadie. Pre denník Daily Wire sa Smith nedávno vyjadril, že jeho správanie na osudnom školskom zasadnutí pramenilo z toho, že sa tamojšia stredná škola Stone Bridge snažila ututlať znásilnenie jeho dcéry.

https://twitter.com/lukerosiak/status/1447703086567415809

Snaha o umlčanie?

Podľa vyjadrenia otca sa sexuálny útok odohral 28. mája tohto roku. Na ženské záchody vtedy vošiel chlapec v sukni a zneužil jeho 15-ročnú dcéru. Tamojšia polícia pre televíziu Fox New uviedla, že tento incident vyšetrovala. Útočníka zatkli asi dva mesiace po incidente.

V súčasnosti sa čaká na súdny proces, takže detaily prípadu nie sú verejne známe. Smithova právnička však uviedla, že spomínaný mladík je obvinený z dvoch prípadov násilného pohlavného styku, raz análneho a raz orálneho. Virgínska polícia potvrdila, že prípad sa týka sexuálneho napadnutia.

Výtržnosť, za ktorú bol Scott Smith zatknutý a odsúdený koncom júna tohto roku, mala byť vyvolaná snahou školy ututlať celý prípad. Hlavný inšpektor pre verejné školy Loudounského okresu (LCPS) Scott Ziegler vtedy na stretnutí s rodičmi vyhlásil, že tento transgenderový predátor alebo osoba „jednoducho neexistuje“.

Smithova dcéra necelý mesiac predtým učiteľovi oznámila, že ju na toaletách znásilnil chlapec v sukni. Ten mal dovolené vstúpiť na ženské záchody, pretože sa podľa svojich slov považoval za dievča.

Agenda nad deťmi

Ziegler taktiež vtedy dodal, že nemajú žiadne záznamy o sexuálnych útokoch, ktoré by sa odohrali na školských toaletách. Tieto vyjadrenia, spolu s reakciou tamojšej progresívnej aktivistky, ktorá spochybnila znásilnenie jeho dcéry, vyvolali u spomínaného otca záchvat hnevu, pričom následný sled udalostí je už známy.

Daily Wire však ďalej zistil, že útočníka následne potichu premiestnili do novej školy v rovnakom okrese. Tam sa mal dopustiť ďalšieho sexuálneho útoku dňa 6. októbra. Útočník je teraz už umiestnený v nápravnovýchovnom zariadení pre mladistvých a očakáva súd.

Nahnevaní rodičia z Loudounského okresu teraz žiadajú rezignáciu hlavného inšpektora Scotta Zieglera, ako aj vyvodenie zodpovednosti pre tamojšie vedenie. Viacerí taktiež obvinili školu, že pretláča progresívnu agendu – napríklad tým, že dovolila chlapcom chodiť na ženské záchody – na úkor zdravia a bezpečia ich ratolestí.

Školská rada na nové informácie, ako aj na žiadosť o odstúpenie hlavného školského dozorcu, zatiaľ nereagovala. Zieglerov hovorca sa pre médiá vyjadril, že škola prípad neignorovala a akonáhle bol nahlásený, oznámila to polícii. V takom prípade sú však otázne Zieglerove vyjadrenia z júna, že škola neeviduje žiadne napadnutie na toaletách.


Ďalšie články