Sexuálna ilúzia teológa Havrana

Michal Havran. Foto: Jakub Kotian/TASR Michal Havran. Foto: Jakub Kotian/TASR

Michal Havran vidí za snahou obmedziť bezdôvodné interrupcie aj kresťanov predstavujúcich si genitálie a sex druhých ľudí. Výroky bláznov sa komentujú samé, ale niečo predsa len dodajme.

Zákon z dielne poslankyne Anny Záborskej o pomoci tehotným ženám a sprísnení potratov prešiel v parlamente do druhého čítania.

Bezprostredne po tom kritici z liberálneho a progresívneho prostredia zaplavili internet množstvom reakcií. Niektoré z nich boli pomerne konštruktívne, iné už menej.

Do druhej kategórie spadá a nad všetkými z nich prevysoko stojí myšlienkový produkt publicistu a moderátora verejnoprávneho telerozhlasu Michala Havrana.

Citát: „Politickí kresťania sú týraní predstavami sexuality iných ľudí. Predstavujú si ich sex, ich nahotu, genitálie, sexuálnu prax, predstavujú si ich ako stále a všade súložia, ako podliehajú dionýzovským silám, počas sexu sú navyše nekontrolovateľní a neovládateľní a to ľudí s neurózami pohoršuje.“

Odhliadnuc od toho, že ide o tragikomický mentálny skok od toho, čo náš zákonodarný zbor vo štvrtok reálne odsúhlasil (viac v článku Štandardu), nedá sa ubrániť dojmu, že Havran projektuje svoje nastavenie a nastavenie svojej svetonázorovej komunity na konzervatívnych ideových súperov.

Totiž, fokusovanie sa na sexualitu druhých ľudí, vyťahovanie spálňových preferencií na verejné priestranstvá a vôbec neomarxistická prestavba celej spoločnosti s ohľadom na sex a sexuálne oslobodenie je, naopak, vlastné najvyššiemu štádiu moderného liberalizmu – progresivizmu.

Aby sme boli úplne presní, zatiaľ najmä jeho sympatizantom na Západe, ku ktorým s priam náboženským zápalom tí slovenskí vzhliadajú a ktorých šialené excesy ani slovkom nikdy neodsúdili.

Nie konzervatívci učia deti, ktorým ešte nevypadali mliečne zuby, o análnom sexe a o tom, že si môžu zmeniť pohlavie aj bez súhlasu rodičov, či už v škole alebo prostredníctvom rozprávkových knižiek.

Nie konzervatívci ich preoblečené za opačné pohlavie posielajú tancovať do gaybarov, ako napríklad Desmonda Napolesa, často stojaceho na čele LGBT pochodov, neraz zahŕňajúcich aj explicitný sex a erotiku.

Nie konzervatívci vás za súkromnú kritiku sexuálnych preferencií chcú posielať do basy.

Nie konzervatívci rvú sexualitu a akúsi genderovú identifikáciu ešte aj do náborových videí tak, ako to urobila napríklad najväčšia spravodajská služba na svete CIA.

Nie konzervatívci v mene bezhraničného sexuálneho oslobodenia prekrúcajú bazálne biologické pravidlá a prichádzajú s presvedčením, že aj muž môže dojčiť alebo porodiť.

A ľudia ako Havran to veľmi dobre vedia.

No napriek tomu mlčia a v akejsi prapodivnej inherentnej logike vytvárajú dojem, že práve ono konzervatívne mravné presvedčenie, že obmedzovať konanie druhých v tak citlivej veci, ako je zabitie nenarodeného človeka, predsa musí prameniť v záujme predstavovať si genitálie druhých a skrytých mocenských ambíciách.

Takú hlúposť na Slovensku znesie len Facebook a možno ešte najčítanejší denník v krajine.

Mimochodom, Havran sa vo svojej psychologickej analýze tvári ako Sigmund Freud a aj šermuje jeho termínmi. Ak ste ale prívržencom Freuda, po Havranovom statuse pochopíte, že pánovi teológovi niečo chýba. Dúfajme, že to nájde. Pre jeho vlastné dobro.


Ďalšie články