V nemeckom meste vznikli parkovacie miesta pre LGBT osoby a migrantov

Bez názvu Foto: Twitter

V nemeckej spolkovej republike Hesensko sa pred niekoľkými dňami objavili parkovacie miesta určené pre sexuálne menšiny a migrantov. Podľa kompetentných sme svedkami symbolu rozmanitosti a tolerancie.

Ku kurióznemu kroku pristúpili v 90-tisícovom meste Hanau, kde odhalili parkovacie miesta určené pre migrantov a LGBT osoby. Uvedené menšiny majú vyhradené tri boxy v garáži Hanauer Parkhaus GmbH (HPG).

Thomas Morlock, predseda dozornej rady HPG a mestský úradník, uviedol, že cieľom zmieneného opatrenia je pomôcť tým, ktorí cítia „osobitnú potrebu ochrany“. S odvolaním sa na portál Daily Mail o tom informuje Fox News a tiež Berliner Zeitung.

Morlock sa takisto nechal počuť, že priestory boli postavené s tým účelom, aby boli „nápadným farebným symbolom“ pre „rozmanitosť a toleranciu“. Dodal, že nie sú nevyhnutne určené na to, aby ich používala „oddelená skupina ľudí“ a slúžiť vraj môžu všetkým.

Miesta diverzity

Na záberoch z parkovacieho domu, ktoré sa medzičasom začali šíriť na sociálnych sieťach, sú miesta označené dúhovou vlajkou namaľovanou na stene a nemeckým nápisom „Vielfalt Parkplätze“ (Parkovacie miesta rozmanitosti).

Miesta majú strážiť pomocou kamerového systému, avšak radnica neuviedla, podľa čoho kompetentní spoznajú sexuálne preferencie vodiča, status azylanta alebo svetonázorové presvedčenie.

Nepotrebujeme to, ohradzujú sa aj menšiny

Na sociálnych sieťach sa okolo iniciatívy strhla debata, do ktorej sa zapojili aj odporcovia práve z radov LGBT. Jeden z takýchto užívateľov na Twitteri napísal, že na rozdiel od hendikepovaných či rodín nie je človekom so špeciálnymi potrebami.

Miestna LGBT organizácia CSD Hanau na výhrady tohto druhu reagovala slovami, že „každý, kto sa chce takto postaviť proti nenávisti a vylúčeniu, tam môže zaparkovať svoje auto, rovnako ako tí, ktorí cítia zvláštnu potrebu ochrany…“.

Hanau leží neďaleko Frankfurtu v spolkovej krajine Hesensko. Má zhruba 95-tisíc obyvateľov, teda o niečo viac ako Prešov. Vo februári minulého roka obyvateľov šokoval útok pravicového extrémistu, ktorý zastrelil 9 ľudí, viacerí z nich mali migračné pozadie. Mesto je známe aj ako rodisko bratov Grimmovcov.  


Ďalšie články