Apka Meniny nezabudne na sviatky priateľov a známych

IMG_6433 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Ak ste si otvorili tento text, zrejme patríte do skupiny tých, ktorí vedia zabudnúť. Keď si spomenú na vás, potešíte sa, ale neviete to oplatiť. Na meniny či narodeniny aj malý darček alebo telefonát dokáže spríjemniť oslávencom deň.

Aplikácia Meniny a mená vám pomôže spomenúť si na meniny svojich priateľov a známych. Dostupná je pre zariadenia s operačným systémom Android. Chudobnejšou alternatívou pre zariadenia iOS môže byť aplikácia Meniny – Name day.

Bez registrácie, vyžaduje však povolenie prístupu

Vzhľadom na jednoduchosť celej aplikácie si Meniny a mená nevyžaduje žiadne prihlásenie. Ihneď po nainštalovaní ale musíte udeliť prístup ku kontaktom, ktoré máte uložené v telefóne.

meniny a mená
Miniaplikácia Meniny a mená. Foto: Martin Minka

Prístup umožňuje na základe mien jednotlivých kontaktov upozorniť používateľa na prípadný sviatok niektorého z nich. Najlepšie to bude fungovať za predpokladu, že máte v kontaktoch uložené krstné mená, nie prezývky bez súvisu s menom.

Meniny každý deň stále na očiach a význam mien za príplatok

Aby ste sa vyhli nutnosti každý deň kontrolovať aplikáciu, môžete si na plochu smartfónu pridať miniaplikáciu. Na výber je ich celkovo sedem v rôznych veľkostiach a farebných prevedeniach.

meniny a mená
Foto: Martin Minka

V rámci prostredia je takisto dostupné okno s významom mena, ktoré v konkrétny deň oslavuje. Ako veľa ďalších funkcií, aj táto je však dostupná len v platenej verzii aplikácie. Stojí 2,49 eur.

Aplikácia Meniny a mená má jednoduché poslanie pomôcť vám spomenúť si na blízkych v prípade, že nemáte alebo nepoužívate fyzický kalendár. Možnosť pripomienok či miniaplikácií je tiež praktická.

Priplatiť si za ostatné funkcie je však na zváženie a závisí to od preferencie používateľa, ako aj od toho, ako veľmi plánujete aplikáciu využívať.


Ďalšie články