Dve zamestnankyne končia v nemocnici - pre konflikt s návštevami u Kollára

Poslanci majú odobri zmeny v ústave Boris Kollár. Foto: Jakub Kotian/TASR

Po kauze s návštevami Borisa Kollára končia v bratislavskej Nemocnici sv. Michala dve zamestnankyne. Ide o námestníčku pre ošetrovateľstvo a vedúcu sestru. Ministerstvo vnútra, pod ktoré nemocnica spadá, tvrdí, že minimálne námestníčke bola ponúknutá iná pozícia. Ona tvrdí opak.

V bratislavskej Nemocnici sv. Michala skončili dve zamestnankyne. Dôvodom na ich odchod mal byť konflikt s priateľkami predsedu NR SR Borisa Kollára, informuje portál Pluska. Na svojom mieste skončila námestníčka pre ošetrovateľstvo a vedúca sestra.

Námestníčka vraj nebola vyhodená, ale bola odvolaná zo svojho pracovného miesta, pričom jej boli ponúknuté iné pozície, uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. Informácia, že bola vyhodená, nie je podľa ministerstva pravdivá. Námestníčka však tvrdí, že to bolo inak – vraj jej neboli ponúknuté žiadne náhradné pozície.

„Po zreteľnom a asertívnom objasnení môjho postoja chrániaceho podriadené sestry, mi v rozhovore medzi štyrmi očami generálny riaditeľ oznámil, že ku mne  ako k námestníčke už nemá dôveru, a preto nevidí dôvod na moje ďalšie zotrvanie v tejto funkcii, pričom súčasne dodal, že si nevie predstaviť moje zaradenie do inej pozícii,“ uviedla námestníčka pre ošetrovateľstvo.

Následne z pozície odišla sama, dovtedy pracovala v nemocnici 35 rokov a podľa jej slov neboli na ňu podané žiadne sťažnosti. Námestníčke aj vedúcej sestier sa malo po konflikte vedenie nemocnice dokonca vyhrážať a siahnuť im na odmeny.

Nevyhadzujem si z kopýtka

Celý konflikt sa začal dámskymi návštevami predsedu parlamentu, ktorý po autonehode skončil v nemocnici. Napriek zákazu návštev ho podľa Plusky obsluhovali jeho exmilenky. Kollár však odmieta, že by išlo o ženské nočné návštevy.

„To nie sú ženské nočné návštevy. Ja si tu nevyhadzujem z kopýtka. Proste som sa dohodol s 3 – 4 najbližšími, ktorí sa o mňa 24 hodín starajú a majú podelené služby. Pri mne je neustále niekto,“ uviedol predseda Sme rodina.

Situáciu ešte vyostril fakt, že dané dámy požadovali od prítomného zdravotníckeho personálu veci nesúvisiace s ich prácou – napr. jedna potýčka mala vzniknúť po tom, ako zdravotná sestra nedoniesla pacientovi čaj dve hodiny. Kollár ju vtedy nazval čiernou ovcou medzi sestričkami.

Sestry sa zasa sťažovali, že im Kollárove návštevy chodia do ich priestorov a premávajú sa po nemocnici bez rúška. Riaditeľ nemocnice Branislav Delej ešte koncom novembra ozrejmil, že sestrička priniesla predsedovi parlamentu čaj neskôr, pretože mala dôležitejšiu robotu – starala sa o pacienta v akútnom stave.


Ďalšie články