Matovič: Sulík je najväčším ohrozením životov a zdravia ľudí

50. schôdza vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR/Martin Baumann

Bojové bubny medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom neustávajú ani pred Vianocami. Sulík včera adresoval predsedovi vlády výrazne tvrdšie slová, ako doteraz, keď ho nazval extrémne pomstychtivým človekom, a Matovič nenechal na svoju reakciu dlho čakať.

príspevku na sociálnej sieti predseda vlády píše, že minister hospodárstva Richard Sulík „to už raz dokázal,“ odkazujúc na pád vlády Ivety Radičovej v roku 2012. Predseda SaS tým vraj vtedy vydláždil cestu k osemročnej vláde mafie.

„Teraz to robí opäť. Zrejme s úplne rovnakým cieľom. Nenávisť, ktorú v ľuďoch burcuje voči mne, koaličným partnerom, hlavnému hygienikovi, pandemickej komisii, krízovému štábu … dramatickým spôsobom znižuje ochotu ľudí dodržiavať opatrenia … a dopady vidíme dennodenne v rekordných štatistikách chorých a mŕtvych,“ píše premiér.

Zároveň šéfa rezortu hospodárstva obviňuje z populizmu, na ktorý vraj potom následne doplácajú deti, ktoré majú zatvorené školy, alebo obchodníci zo zatvorených reštaurácii a prevádzok. Richard Sulík je dokonca podľa Matoviča najväčším ohrozením života a zdravia občanov.

„Človek, ktorý v tejto dramatickej situácii dokáže dať na zasadnutí vlády otázku: “Na čo tú krivku pozitívnych máme znižovať, keď aj tak potom narastie?” … je najväčším ohrozením životov a zdravia ľudí … a mne je to strašne ľúto,“ uviedol predseda OĽaNO,

Doba otvorených klamstiev

Predseda SaS včera na tlačovej besede odmietol obvinenia premiéra, že sabotoval nákup antigénových testov. Poukázal na to, že skorší nákup nebol možný vzhľadom na proces vypracovania zadania od rezortu zdravotníctva.

„Ja som síce dostal úlohu obstarať testy už 19. novembra, ale trvalo nekonečných 17 dní a päť pokusov o riadne zadanie, kým som to naozaj mohol začať robiť,“ skonštatoval Sulík a dodal, že čakanie bolo spôsobené požiadavkami premiéra na vyššiu špecificitu testov, pričom ministerstvo zdravotníctva odmietalo prepracovať zadanie.

Sulík zdôraznil, že ide o desiatky miliónov eur a vyhlásil, že vždy mal a má záujem dodržiavať zákon. Matovič si však podľa neho myslí, že to vie spraviť lepšie. Sulík poznamenal, že nechce pristúpiť na obchádzanie zákona. Myslí si, že ak by na urýchlenie pristúpil, premiér by bol prvý, kto by ho obviňoval z nedodržania zákona.


Ďalšie články