Darujte Štandard dôchodcom alebo študentom za 1 euro

red-bg-standard (2)

Prvého novembra oslávime rok existencie. Sme vám za to vďační, preto sme pripravili niekoľko darčekov a akciu, čo si zaslúži pozornosť.

Vážení čitatelia, milí priatelia,

o mesiac, prvého novembra, to bude presne rok, čo existuje Štandard. Porážka Trumpa a hystéria okolo povinného plošného testovania u nás sa už zdajú byť dávnou minulosťou, ale v skutočnosti odvtedy uplynul len rok. A Štandard za ten čas ponúkol mnoho textov, ktoré domáce aj svetové udalosti videli inak ako ostatné médiá. A vývoj nám dal často za pravdu: Ako prví sme kritizovali plošné testovanie, ako prví sme videli vojnu policajtov a pomenovali jej príčiny, ako prví sme inak písali o výbuchu vo Vrběticiach, pozorne sme sledovali progresívnu revolúciu v Amerike, cancel culture, politiku v Nemecku či kultúru a Putinovu politiku v Rusku… Dalo by sa pokračovať. A to všetko bez toho, aby sme boli poplatní akejkoľvek strane či politikovi.

Priniesli sme články, ktoré by bez Štandardu nevyšli a ktoré menia pohľad na svet, politiku, ale aj náboženstvo.

Nie sme hysterickí ani ukričaní. Toho je u nás viac než dosť. Chceme pokojne obhajovať priestor pre naše názory a sme pripravení počúvať aj tých, ktorí majú iný názor ako my. Naše médium je diskusii otvorené. A otvoríme sa ešte viac.

Jednou nohou, na ktorej stojí Štandard, sú jeho autori. Druhou, snáď ešte dôležitejšou, ste vy, naši čitatelia. Je vás, chvalabohu, dosť na to, aby sme mohli svoju existenciu považovať za odôvodnenú.

Naši investori nám pred rokom, pri vzniku Štandardu, garantovali, že do média budú investovať peniaze, ktoré nám zaistia existenciu minimálne na rok. Dnes je už situácia iná. Vďaka vám, našim čitateľom, predplatiteľom a darcom máme pred sebou ďalší rok, v ktorom môžeme počítať so zaisteným financovaním. Štandard ešte ani zďaleka nie je rentabilný, ale blížime sa k tomu, aby sme si dokázali 50 percent nákladov na prevádzku pokrývať z vlastných zdrojov. Považujeme to za úspech a veľmi vám za to ďakujeme. Podpora platiacich čitateľov totiž pre nás neznamená len existenčnú istotu, ale – a to hlavne – robí toto médium nezávislé a sebavedomé.

Chcem sa vám za podporu poďakovať.

A keďže si ju vážime, chceme niečo pridať.

Každý doterajší predplatiteľ Štandardu, ktorý si zaplatil ročné predplatné, bude môcť za jedno euro na mesiac darovať jedno sociálne alebo študentské predplatné novému čitateľovi. Tento darček je určený pre dôchodcu alebo študenta, stačí nám vaše slovo, náš svet je postavený na dôvere.

Ak do 1. novembra vyplníte tento formulár, môžete jedno celoročné predplatné za jedno euro mesačne darovať. Ak vás to zaujíma, kliknite prosím na tento link, nájdete v ňom všetky detaily. Tento dar môžeme zrealizovať vďaka štedrej podpore Združenia kresťanských podnikateľov, ktorí túto akciu iniciovali.

Máme ešte pozvánku pre nových čitateľov a jeden darček pre všetkých.

K prvému výročiu vzniku sme pripravili možnosť predplatiť si Štandard za jedno euro. Prvé dva mesiace vás bude Štandard stáť iba jedno euro, potom už riadnu cenu 4,90 eura mesačne.

Otvárame sa aj diskusii a kritike.

Všetci predplatitelia Štandardu, tí, ktorí majú sprístupnený náš obsah, získajú možnosť diskutovať pod článkami. Diskusie budú môcť čítať všetci, zapojiť sa do nich budú môcť iba predplatitelia. Nájdete ich pod všetkými článkami, na ich konci.

Tvoríme spolu komunitu a chceme, aby to bolo vidieť.

Jaroslav Daniška, šéfredaktor


Ďalšie články