Taiwan poďakoval Slovensku za vakcíny, na počesť rozsvietili aj známy mrakodrap

Rozsvietený mrakodrap Taipei 101. Foto: reprofoto/Facebook/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rozsvietený mrakodrap Taipei 101. Foto: reprofoto/Facebook/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

V nedeľu pristálo na Taiwane lietadlo s vakcínami, ktoré ostrovnému štátu darovala Slovenská republika. Ide o 160-tisíc dávok vakcín značky AstraZeneca, ktoré naša krajina poslala na znak podpory i vďaky. Taiwan v minulosti podporil Slovensko darovaním ochranných rúšok.

Na počiatku prvej vlny pandémie dostalo Slovensko od Taiwanu státisíce ochranných rúšok. Naša vlasť sa teraz revanšuje a ostrovnej krajine zaslala na znak vďaky a podpory 160-tisíc dávok očkovacích látok od spoločnosti AstraZeneca. Tie pristáli v krajine v nedeľu ráno.

Tamojšie ministerstvo zahraničných vecí pridalo na sociálnu sieť Facebook príspevok, v ktorom Bratislave za pomoc ďakuje. „Toto ráno prišlo na Taiwan 160-tisíc dávok vakcín zo Slovenska. Ministerstvo zahraničných vecí zo srdca ďakuje Slovensku za jeho vrúcny krok,“ napísal tamojší rezort diplomacie.

Svoju vďaku Slovensku vyjadrila aj taiwanská prezidentka Chaj Jing-wenová. „Keďže globálna epidémia je stále vážna, úprimné priateľstvo Slovenska s Taiwanom nás o to viac potešilo. Rada by som opäť poďakovala Slovensku za pomoc a podporu,“ napísala Jing-wenová.

Vzájomná podpora a pomoc

V hlavnom meste Taiwanu Tchaj-pej dokonca rozsvietili známy mrakodrap Taipei 101, pričom na ňom bolo vyobrazené poďakovanie Slovensku.

O úspešnom zaslaní očkovacích látok informovalo v nedeľu podvečer i slovenské ministerstvo zahraničných vecí. „Na ikonickom mrakodrape Taipei 101 sa v nedeľu rozsvietilo poďakovanie Slovensku za zásielku 160-tisíc vakcín proti ochoreniu Covid-19, ktoré sme darovali Taiwanu ako prejav solidarity,“ uviedol rezort.


Ďalšie články