Herodes a Herodias

000Biden_100_Days_Congress466960777608

Americká snemovňa reprezentantov schválila právo na vraždenie nenarodených detí v rozsahu, aký doteraz nepoznala žiadna tyrania, ani iná krajina na svete.

Je to hrozný zákon, barbarský v rozsahu, ako žiadny iný potratový zákon na svete. Je to frontálne a úplné popretie slobody a dôstojnosti človeka, ako aj náboženskej slobody, dvoch ideálov, na ktorých boli založené Spojené štáty.

Sloboda, kvôli ktorej utekali Otcovia pútnici na lodi Mayflower cez Atlantik, aby založili osadu Plymouth, je práve týmto zákonom popretá. Od vylodenia v Massachusetts uplynulo 400 rokov, došlo k nemu v roku 1620. Amerika opísala oblúk, ktorý z nej robí inú krajinu. Pred 400 rokmi utekali z Európy kvôli svedomiu, teraz ich potomkom demokrati zrušili právo na výhradu vo svedomí.

Prešiel o sedem hlasov, 218 poslancov stratilo schopnosť rozlíšiť právo od bezprávia, len 211 bolo proti.

Po schválení tohto zákona v Snemovni možno konštatovať niekoľko vecí.

Po prvé, demokrati sú radikáli. S republikánmi – aj keď zavriete oči nad opačným prístupom – ich nemožno porovnávať. Republikánom sa v jednom štáte, v Texase, podarilo obmedziť právo na potrat. Reakciou demokratov je zavedenie najagresívnejšej podoby požiadavky na potrat po celej Amerike, vo všetkých štátoch.

Po druhé, pamätáte sa, ako sa pred voľbami písalo, že demokrati chcú skončiť kultúrne vojny, že chcú po Trumpovi spájať polarizovanú Ameriku, pamätáte, ako túto zavádzajúcu nálepku podporovalo aj mnoho kresťanov a establišmentových republikánov z minulosti?

Teraz sú z nich užitoční idioti. Tak krutý je to zákon, tak agresívna politika. Nikde inde vo svete nie je možné vraždiť deti pár hodín pred narodením. Nikde.

Po tretie, pamätáte sa, ako sa Biden s ružencom v ruke prezentoval, že je katolík, ako aj u nás niektorí písali, že Biden „prináša do Bieleho domu vieru“, ktorá je „skrz-naskrz katolícka“? Čo si asi o týchto slovách po roku myslí ich autor Braňo Bezák? Netreba sa k nim vrátiť? Naozaj môžeme v civilizovanej krajine akceptovať zabíjanie detí, ktoré môžu žiť?

Ak Biden zákon nevetuje, ten ruženec v rukách aj odkazy na Františka, ktorý potrat nazýva nájomnou vraždou, nehovoriac o tej krutej procedúre potratu v 9. mesiaci, to všetko bude svedčiť proti nemu. Biden vie, ako sa píše v knihe Genezis, že hlas krvi bude hlasno volať k Bohu (Gn 4,10).

Ak tento zákon definitívne prejde, Bidena si budú dejiny pamätať ako Herodesa.

Ale už teraz môžeme Nancy Pelosiovú, šéfku Snemovne reprezentantov a ďalšiu katolíčku, ktorá zákon podporovala a hlasovala zaň, porovnávať s Herodiadou. Ženou, ktorá si vypýtala hlavu Jána Krstiteľa, lebo mohla.

Včerajšok bol hrozný deň. Pre Ameriku aj pre svet.


Ďalšie články