Čo chcú ľudia od Ježiška? Zverujú sa v centre Bratislavy

image0 Foto: Robert Valent

V blízkosti zastávky Partizánska na Palisádach v hlavnom meste pribudla tento týždeň veľká tabuľa s nadpisom: „Na Vianoce si od Ježiš(k)a želám…”.

Vedľa tabule sú k dispozícii kúsky kriedy, ktorými môžu okoloidúci napísať na tabuľu svoje vianočné priania. Pri veľkej tabuli visí aj menšia tabuľka s názvom Vianoce sú zázračné a textom: „Keď sa narodil Kristus, doniesli mu dary. Teraz chce obdarovať Teba. Obráť sa na neho s dôverou a napíš, čo potrebuješ, nech je to čokoľvek hmotné alebo duchovné!” 

Tabuľa na Palisádach. Foto: archív organizátorov

Za projektom stojí katolícke Spoločenstvo pri Dóme sv. Martina z Bratislavy. Vianočná tabuľa s možnosťou interakcie má byť nástrojom evanjelizácie vo verejnom priestore.

„Pozývame ľudí písať svoje priania Ježiškovi – Ježišovi a zároveň sa chceme modliť za veci, ktoré na túto tabuľu napíšu,” vysvetľuje účel tabule Michal Svetko zo spoločenstva Martindom.  

„Vianoce sú zázračný čas a my veríme na zázraky. Keď sa Ježiš narodil, doniesli mu dary, a teraz chce on obdarovať ľudí,” dodáva pôvodca myšlienky Martin Štuk. 

Na tabuľu budú môcť okoloidúci písať svoje želania až do Vianoc. O iniciatíve informuje stránka www.uplife.sk, ktorá ponúka možnosť napísať svoje vianočné želania aj online pre tých, ktorí nemôžu prísť priamo k tabuli.  

Nápadom sa inšpirovali aj učitelia Cirkevnej základnej školy Jána Krstiteľa v Partizánskom a pre žiakov pripravili podobnú tabuľu, ktorá visí vo vestibule ich školy.  

Tabuľa vo vestibule CZŠ Jána Krstiteľa v Partizánskom. Foto: archív školy


Ďalšie články