Zatvorenie terás povedie podľa majiteľov reštaurácií k ďalším bankrotom a vyžiada si vyššie finančné kompenzácie od štátu. Tie už teraz meškajú a v praxi sa niekedy nedodržiavajú. Na ich stranu sa stavia minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý hovorí o ich systematickom likvidovaní.

Situácia v gastroprevádzkach je dlhodobo hraničná. Reštaurácie sú pre sprísnené hygienické opatrenia zatvorené od 15. októbra. Niektoré boli schopné spojazdniť vydávanie jedla cez okienko, iné napriek blížiacej sa zime nechali otvorené terasy, keďže v exteriéri bola konzumácia jedla povolená.

Napriek tomu, že tieto opatrenia nedokázali vykompenzovať tržby reštaurácií...

To najlepšie
zo Štandardu

Štandard

Prihláste sa na odber
najlepších článkov týždňa
na denníku štandard.