Chorého Íra mali zachrániť z nemocnice antivaxeri, krátko nato sa tam vrátil v ešte horšom stave

Joe McCarron. Foto: reprofoto/Vimeo Joe McCarron. Foto: reprofoto/Vimeo

Smrteľne nebezpečná záchrana. S takým prípadom sa minulý týždeň stretli v Írsku. Tamojší protiočkovací aktivisti presvedčili pacienta s koronavírusom, aby opustil nemocnicu. Tvrdili mu, že ho tam zabijú. Muža však zakrátko opäť hospitalizovali a momentálne je vo veľmi vážnom stave na pľúcnej ventilácii.

Írski aktivisti proti očkovaniu presvedčili muža s ochorením COVID-19, aby odišiel z nemocnice. Napriek tomu, že nebol v dobrom stave. Stalo sa to v grófstve Donegal na severe krajiny a udalosť bola zachytená na videu.

Pacient Joe McCarron bol pôvodne hospitalizovaný v nemocnici Letterkenny, kde ho v utorok navštívil aktivista známy ako Antonio. Toho podľa dostupných informácií sprevádzala okrem iného aj McCarronova manželka. Postaršieho muža presvedčili, aby s nimi z nemocnice odišiel.

„Beriem si svojho drahého priateľa Joea, ktorého sa pokúsili zabiť. Beriem ho domov a ideme z nemocnice domov, nikto nás nezastaví,“ vyhlásil aktivista. Vystupoval ako záchranca životov ľudí, ktorých sa snažia v nemocnici usmrtiť.

„Dnes sme ti zachránili život. Vonku sa budeš cítiš dobre, len poď, inak ťa zabijú,“ hovorí ďalej  McCarronovi Antonio. Zamestnanci nemocnice na videu protestujú a poukazujú na nebezpečie takéhoto konania. Pacient bol už v tej dobe v horšom stave, mal problémy s dýchaním i rozprávaním.

Záchrana-nezáchrana

Staršieho muža však z nemocnice aj tak odviedli. Na varovania, že McCarron je v ohrození života a najväčšiu šancu na prežitie má v zdravotnom zariadení, odpovedal aktivista nečakane. Tvrdil, že aj tak by bolo lepšie, keby muž umrel doma a nie v nemocnici.

Deň nato spravil Antonio s pacientom rozhovor, pričom McCarron mu poďakoval za záchranu. Muž zároveň uviedol, že doma sa cíti omnoho lepšie a v nemocnici sa oňho dobre nestarali.

Hneď na ďalší deň sa však pacient vrátil do nemocnice, ako informoval írsky denník The Irish Times. Podľa novín je McCarron vo veľmi vážnom stave a bol podľa všetkého pripojený na pľúcnu ventiláciu. Objavili sa aj falošné správy o jeho smrti.

„Cirkuluje množstvo falošných správ ohľadom stavu pacienta. Našťastie, je stále nažive,“ informoval na sociálnej sieti Twitter korešpondent Irish Times Conor Gallagher. Bližšie detaily o stave pacienta odmietla nemocnica poskytnúť, citujúc zákonné aj etické dôvody.


Ďalšie články