Slovenskí reprezentanti v tenise zvíťazili nad Čile, vedenie utvrdil Gombos

Slovensko - Èile Na snímke slovenskí reprezentanti oslavujú víťazstvo 3:1 v zápase 1. svetovej skupiny Davisovho pohára v tenise Slovensko - Čile 18. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR/ Martin Baumann

Slovensko vyhralo v tenisovom zápase v Bratislave nad Čile rozdielom dvoch bodov. O postupe na kvalifikáciu rozhodnú iné víkendové zápasy.

Slovenskí tenisti zdolali v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára v bratislavskom Národnom tenisovom centre nad Čile 3:1. O rozhodujúci tretí bod pre domáce farby sa postaral Norbert Gombos, ktorý v súboji tímových jednotiek po výbornom výkone deklasoval Cristiana Garina 6:0, 6:1. O tom, či Slováci postúpia priamo do februárovej kvalifikácie o finálový turnaj, rozhodnú výsledky ďalších víkendových stretnutí.

Gombos nastúpil proti Garinovi s cieľom odplatiť mu prehru z 1. kola grandslamového US Open a podal excelentný výkon. V prvom sete trikrát prelomil podanie sedemnásteho hráča svetového rebríčka ATP a uštedril mu „kanára“. Gombos výborne podával, vo výmenách neustále tlačil súpera do defenzívy a na jeho konto pribúdal jeden winner za druhým. Čiľan nemal dostatok času na prípravu úderov a jeho pohyb po dvorci nebol ani zďaleka taký dobrý ako v piatkovej dvojhre proti Alexovi Molčanovi.

Gombos bol v laufe, vychádzalo mu všetko, na čo siahol. V druhom i piatom geme druhého setu opäť zobral Garinovi servis a vybudoval si rozhodujúci náskok 5:0. Zverenec daviscupového kapitána Tibora Tótha mal ideálnu dĺžku úderov, nerobil takmer žiadne nevynútené chyby. V siedmom geme premenil po víťaznom forhende pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a potvrdil, že mu rýchly bratislavský hard sedí.

(tasr, min)


Ďalšie články